مخزن فایبرگلاس GRP امروزه از پر کاربردترین مخازن ذخیره مایعات بشمار می آید. از ویژگی های این مخزن می توان به مقاومت بسیار بالا، وزن پایین نسبت به مخازن فلزی، سهولت در جابجایی، امکان مونتاژ در محل، مقاومت بالا در برابر نور آفتاب و اشعه یو وی (UV) و مقاومت در برابر خوردگی اشاره نمود. از مخزن فایبرگلاس (GRP) میتوان برای ذخیره آب آشامیدنی، آب آتش نشانی، آب کشاورزی،مواد شیمیایی و مواد اسیدی، مخزن نگهداری و ذخیره پساب صنعتی، تصفیه فاضلاب و… استفاده کرد.
شرکت آب سازه به عنوان بزرگترین تولید کننده مخازن GRP برای کاربردهایی مانند پکیج تصفیه فاضلاب، برج خنک کننده، مخازن ذخیره آب و مخازن تحت فشار شناخته شده است. این شرکت مخازن GRP خود را در ابعاد و برای کاربردهای مختلف سفارشی سازی می کند و متناسب با خواسته مشتری، این مخازن را طراحی کند و در کارخانه می سازد. در ادامه همراه ما باشید تا با این محصول بیشتر آشنا بشوید.
مخزن فایبرگلاس (GRP)
GRP مخفف Glass Reinforced Plastic به معنای پلاستیک تقویت شده با شیشه میباشد. مخازن قطعه ای ساخته شده از پانل های GRP با قالب داغ و تقویت کننده های استیل که در ظرفیت ، ارتفاع و شکل های مختلف ارائه می شود. آنها میتوانند در هر فضایی برای کاربردهای مختلف از جمله در ساختمانهای مسکونی / تجاری ، تصفیه خانه ها، ، آتش نشانی ، آبیاری و غیره مورد استفاده قرار گیرد.
مخزن فایبرگلاس GRP با توجه به تنوع بالای مخازن آب، مخازن آب شرب و مخازن آتش نشانی گزینههای متعددی در انتخاب مخزن میتواند موثر باشد. این مخزن که از پلاستیک تقویتشده با الیاف شیشه تشکیل شده است که میتواند آب و سیالات شیمیایی را تحت گرما و فشار نگه دارد.
بیشتر بخوانید: مخازن کامپوزیتی چیست و انواع آن کدامند؟
ویژگی های مخزن GRP
از ویژگی های بارز مخازن فایبرگلاس میتوان به قابلیت حمل سریع و آسان اشاره کرد. از دیگر ویژگی های مخزن ذخیره GRP نسبت به مخازن فلزی و بتنی و پلاستیکی مقاومت بسیار در برابر خوردگی است. همچنین این مخازن در مقایسه با مخازن بتنی و فلزی دارای وزن بسیار کمتری هستند.
- به دلیل تولید یک دست (پیچش الیاف) در فشار های متفاوت، استحکام مکانیکی بالایی دارند.
- بخش های اتصالی مخزن (ورودی و خروجی) را می شود از فلنج، رزوه و اتصالات دیگر از جنس های متفاوت (کامپوزیتی، پلاستیک، فولادی) تولید کرد.
- ساخت مخزن ها با توجه به سفارش مشتری امکان پذیر است.
- شکیل و سبک وزن بودن به دلیل استفاده از روش رشته پیچی نسبت به نوع تولید به صورت جوشی یا دستی در کشور
- در فیلتر شنی و سختی گیر آب، استفاده از لایه درونی اف آر پی نسبت به پلی اتیلن مخزن را در فشار معکوس، بیشتر مقاوم نگه می دارد.
- مقاومت بالا در برابر عاملهای خوردگی
- مقاوم در برابر گرما و سرمای شدید
- برخورداری از عمر مفید بالا
- قابل استفاده برای مصارف بهداشتی و آب شرب
- قیمت مناسب در مقایسه با دیگر انواع مخازن فلزی و گالوانیزه
- مقاوم در برابر انواع فشار و ضربههای مکانیکی
- تنوع در طرح، رنگ و ابعاد
- قابلیت مونتاژ در محل نصب
- مقاوم در برابر اشعه فرابنفش و یووی
- دارای خواص ضد اسیدی و بازی
مشخصات فنی مخزن GRP
مخزن فایبرگلاس از حجم 4 تا 75 متر مکعب و با ابعاد و سایز دلخواه مشتری تولید می شود (به طور کلی برای طول و عرض مخازن فایبرگلاس محدودیتی وجود ندارد اما ارتفاع آن ها نباید از 4 متر تجاوز کند). هم چنین ضخامت بدنه از 7 میلیمتر تا 2 سانتیمتر قابل اجرا است.
کاربرد مخازن GRP
این نوع مخازن در صنایع گوناگونی جهت ذخیره و نگهداری انواع مایعات و سيالات کاربرد دارند. از مخزن grp همچنین جهت ذخیره انواع مایعات اسیدی با درصد خوردگی بالا استفاده میشود. وجود عناصر کربن و اکسیژن در آب باعث خوردگی، زنگ زدگی و فرسایش قطعات فلزی میشود در حالی که در مخازن فایبرگلاس این قطعات روکشدار شده و دیگر دچار خوردگی نمیشوند. به همین دلیل است که از این مخازن جهت نگهداری آب شرب استفاده میشود.
- استفاده در بیمارستان ها برای ذخیره سیالات
- ذخیره آب آشامیدنی و آبهای ویژه ماشینهای آتشنشانی است
- موتور خانه ها مجتمع های بزرگ اداری و تجاری
- ذخیره مواد سوختی مانند گازوئیل، بنزینو هر نوع سیال شیمیایی
- مخازن ذخیره در حجم بزرگ در ساختمان های بلند
- ذخیره و نگهداری گندم، حبوبات، چای و …
- پرورش آبزیان
حجم مخازن فایبرگلاس GRP
ظرفیت و حجم مخازن فایبرگلاس GRP با توجه به نوع کاربری آن ها متفاوت است. با این حال پیشنهاد میشود حتما قبل از تصمیم گیری برای خرید مخزن فایبرگلاس با کارشناسان فنی و کارشناسان فروش تماس حاصل نمایید.
مخزن فایبرگلاس بر حسب نیاز مشتری طراحی و ساخته می شود. جهت بررسی مشتریان عزیز، حجم آب مورد نیاز در اماکن گوناگون به عنوان نمونه در جداول زیر نمایش داده شده است.
نحوه ساخت مخازن GRP
سه پارامتر بسیار مهم شامل حجم مخزن آب، فضایی که مخزن در آن قرار می گیرد و زمانی که کارفرما جهت ساخت مخزن در نظر دارد است. مخزن جی آر پی با استفاده از فرایند های متنوعی تولید میگردند. پر بازده ترین روش جهت تولید این مخزن کامپوزیتی روش لایه گذاری دستی می باشند. این مخازن با توجه به نقشه و در اشکال مختلف قابلیت ساخت را دارند.
یکی دیگر از روش های ساخت مخزن GRP استفاده از فرلیند رشته پیچی بر ردی قالب است. رشته های الیاف درون رزین خیس شده و به دور قالب پیچیده میگردند. الیاف ها بسته به فشار کاری مخازن با پیچ خوردن به دور قالب فلزی به ضخامت مورد نظر نزدیک میشوند.
مخزن GRP در قطرهای بالا میتوانند با استفاده از ترکیبی از روش های متفاوت تولید شوند. این نوع منابع میتوانند به واسطه ی پوشش های فلئوروپلیمر یا پلی پروپیلن یا CPVC لاین گردند. این مخزن ها با استفاده از رزین های پلی استر با وینیل استر قابلیت تولید دارند. بسته به نوع سیال و درجه حرارت کارکردی رزین مورد استفاده و الیاف انتخاب میشود.
نحوه نصب و نگهداری مخازن GRP
ساخت مخزن GRP را می توان هم در محل مورد انجام داد هم می توان به صورت پیش ساخته از کارخانه تهیه کرد و سپس به محل مورد نظر انتقال داد. به صورت کلی با توجه به اینکه حمل و نقل مخازن با احجام بالاتر از ۲۰۰ متر مکعب امکان پذیر نمیباشد، لذا این مخازن به صورت عمده در محل قابلیت ساخت را دارند. این مخازن عملاً به تعمیر و نگهداری آنچنانی نیاز ندارند، فقط باید به صورت دوره ای تمیز شوند. این کار موجب بهبود کیفیت نگهداری مایعات و مواد شیمیایی که داخل آن ذخیره می شود، خواهد شد.
سطح مخزن GRP صاف می باشد و گرد و غبار و آلودگی های محیطی کمتر روی سطح مخزن قرار گیرد و می توان به آسانی مخزن را تمیز کرد. مخزن فایبرگلاس قابلیت باز شدن دارد و می توان آن را به راحتی جابجا کرد. همچنین در مکان های صعب العبور می توان از مخزن جی آر پی استفاده کرد.
میزان مقاوت منابع (GRP) کامپوزیتی
مخازن GRP در برابر نیروهای کششی و خوردگی بسیار مقاوم هستند. به همین جهت برای تهیه مخازن کامپوزیتی در صنایع مختلف از GRP استفاده میشود. در هنگام طراحی مخازن GRP برای تطابق الیاف، باید از آنها بهصورت مماس در برابر نیروهای الکترواستاتیک استفاده کرد تا از مقاومت بالایی برخوردار باشند.
پس از ساخت الیاف و افزایش قدرت حلقهها، میتوان مخازن قویتری را نسبت به مخازنی مانند مخازن فلزی ساخت تا کیفیت بالاتری برای فروش داشته باشد. قرار گرفتن ماده GRP بهعنوان آستر روی ساختار اولیه مخازن، سبب افزایش استحکام ساختاری آنها در برابر فشار داخلیِ بارهای ناشی از برف و یا باد، بارهای احیای هیدرواستاتیکی، بارهای هیدرواستاتیکی و بارهای ارتعاشی میشود.
مخزن جی آر پی یک تک لیف شیشه ای ساختار بسیار قوی و مستحکم هم در جهت کشش و هم در جهت فشاری هم محور با لیف دارد. هرچند که ممکن است به نظر برسد الیاف در جهت فشاری قوی عمل نمی کنند اما در واقع تناسب بسیار بلند الیاف موجب شده است که اینگونه به نظر برسد.
اجزای مخزن GRP
مخازن GRP بهصورت معمولی از ورودی، خروجی، دریچه، پورت برای دسترسی، تخلیه و نازل سرریز تشکیل میشوند. اجزاء تشکیل دهنده مخازن GRP شامل موارد زیر می باشند:
- نردبان
- درزگیر
- نگهدارنده پنل مخازن
- پیچ و مهره اتصالات
- الیاف پشم شیشه
- پنل
نردبانهای خارجی از مواردی است که به درخواست مشتریان برای دسترسی آسانتر به پشت بام، طراحی و ساخته میشوند. طراحی مخازن در هنگامی که بر روی آن نردبان نصب میشود، متفاوت از مدلهای ساده آن است. دلیل این امر آن است که باید فشار وارد شده از طرف شخص بالارونده از نردبان را تحمل کند. (همچنین شخص ایستاده به روی مخزن)
کف مخزن GRP، دارای شیب است. این ویژگی باعث میشود تخلیه مواد موجود در مخازن راحتتر انجام شود. علاوه بر آن باید در برابر خوردگی و مهارکننده ثانویه مقاوم باشد و همچنین در صورت بروز انفجار داخل مخزن، بتواند از بروز انفجار و خسارت جلوگیری کرد.
سطح سنج نیز از دیگر مواردی است که میتوان به مخازن اضافه نمود. این وسیله کمک میکند که بهصورت دقیق سطح مایع داخل مخزن را مشخص کنید. علاوه بر موارد ذکر شده، قسمتهای دیگری نیز وجود دارند که بنابر درخواست مشتریان، پروتانک سازنده انواع مخازن، میتواند به مخازن GRP، مخازن ذخیره سود و اسید و دیگر محصولات اضافه کند.
پنل: مخزن فایبرگلاس از چند پنل در کنار هم تشکیل شده اند. پنل ها به دو روش دستی (سخت) و مکانیزه (SMC) تولید می شوند. ابعاد و وزن پنل ها متناسب با ارتفاع مخزن متغیر می باشد. اگر ارتفاع مخزن بیشتر شود پنل های قسمت پایین، دیواره و کف مخزن ضخامت بیشتری خواهند داشت. به طور کلی می توان گفت ارتفاع یک مخزن نباید بیشتر از 4 متر باشد ولی برای طول و عرض مخزن فایبرگلاس هیچ محدودیتی وجود ندارد.
مزایای استفاده از مخزن grp
این نوع مخازن به دلیل ساختار خاصی که در مقایسه با سایر انواع مخازن پلاستیکی دارند، از مزایای ویژهای برخوردارند. یکی از مهمترین مزایای استفاده از این نوع مخازن، نصب سریع و راحت با استفاده از پیچ و مهرههای تعبیه شده در آنها است.
از دیگر مزایای استفاده از مخزن grp ، قابلیت انطباق آنها در هر منطقه و شرایط آب و هوایی است. این مخازن در فضاهایی مانند پشت بام و زیر رمپ پارکینگ که بدون استفاده ماندهاند، به راحتی جایگذاری و نصب میشوند. همچنین این مخازن، خواص ضد میکروب و جلبکی دارند به طوری که از رشد باکتریها و دیگر میکروبها در آب آشامیدنی جلوگیری میکنند.
نصب سریع بدلیل ساختار پیج و مهره ای از قابل توجه ترین مزایای این نوع مخازن می باشد . ضمنا شکل و حجم مخازن به راحتی برای هر محلی و با هر آب و هوایی امکان پذیر است. استفاده از فضاهای غیرکاربردی در ساختمان و کارخاجات از قبیل پشت بام ، زیر رمپ پارکینگ برای تعبیه مخزن آب از دیگر مزایای مخازن پانلی GRP به حساب می آید . دیگر مزیت های مخزن های grp شامل موارد زیر میباشد:
- سرعت و سهولت در ساخت و نصب
- حمل و نقل و نصب آسان به دلیل وزن بسیار کم
- استحکام بالا در مقابل خوردگی ها
- قیمت مناسب
- مخزن فایبرگلاس در برابر مواد اسیدی و بازی بسیار مقاوم می باشد.
- در برابر اشعه ماورا بنفش یا یو وی (UV) مقاوم می باشد.
- با انواع شرایط محیطی و جغرافیایی سازگاری دارند.
- مقاومت بالا در برابر زلزله
- مقاومت بالایی نسبت به دما دارد و برای آب و هوای خاورمیانه مناسب می باشد.
- درون مخازن فایبرگلاس به دلیل عدم عبور نور از مخزن و همچنین ضخامت یکپارچه پنل ها، امکان رشد جلبک و قارچ وجود ندارد.
- عدم نشت از مخزن
- عمر بیشتر نسبت به سایر مخازن بهدلیل جنس و مقاومت بالای آن
- هزینه بسیار کم اجرا، نگهداری و تعمیرات در این مخازن نسبت به سایر مخازن از جمله مخازن فلزی و بتنی
- یک سال گارانتی و 10 سال خدمات پس از فروش
عوامل تاثیرگذار بر قیمت مخزن GRP
قیمت گذاری مخزن جی آر پی به صورت عمده بر اساس طراحی، درجه حرارت کارکردی، نوع سیال، حجم، نوع مخزن و فشار کارکردی تحت تاثیر قرار میگیرد. مخازن GRP بعد از انجام آنالیز های المان محدود طراحی و میزان حجم مواد مصرفی و نحوه فرایند تولید قیمت گذاری می گردند.
این مخزن که به صورت عمده جهت نگهداری سیالات خورنده مورد استفاده قرار میگیرند دارای قیمتی در حدود سه میلیون تومان به ازای واحد متر مکعب می باشند. البته اگر GRP جهت نگهداری آب به ازای واحد متر مکعب در حدود یک میلیون تومان الی یک میلیون و پانصد هزار تومان به ازای واحد متر مکعب است. البته این رنج قیمت هر روزه در حال تغییر است.
برای تهیه مخازن GRP و لیست ابعاد و قیمت منبع آب با بالاترین کیفیت و رعایت استانداردها، قیمت مقرون بهصرفه و مناسب توسط تیم مهندسی آب سازه، می توانید با کارشناسان فروش تماس حاصل نمایید و با توجه به کاربرد آن، محصولی با نهایت کارایی و مقاوت را خریداری نمایید.
فروش مخزن کامپوزیت GRP
مخزن grp، یک مخزن ساخته شده از کامپوزیت پلیمری تقویت شده با الیاف شیشه است امروزه به یکی از پرکاربردترین مخازن برای ذخیره سیالاتی مانند آب آشامیدنی یا آب مورد استفاده در مراکز آتش نشانی، بیمارستان ها، کشاورزی، نگهداری کود های مایع و مواد شیمیایی و اسیدی تبدیل شده است.grp ماده ای با قیمت مناسب و به صرفه، مقاومت و استحکام بالا و سبک وزن است.
مخازن GRP را می توان در زیر زمین، سطح زمین، روی سقف یا حتی داخل ساختمان نیز نصب کرد. این نوع از مخزن نسبت به سایر مخازن مقاومت بالاتری در برابر آسیب های محیطی، شرایط آب و هوایی، حرارت، مواد اسیدی، خورندگی و سرما دارد، همین ویژگی ها موجب شده که مخزن فایبر گلاس از محبوب ترین مخازن برای مصرف کننده باشد.
در این مقاله شما را به صورت جامع با اصطلاح مخازن کامپوزیتی GRP آشنا کردیم. همچنین نحوه ساخت این مخازن را عنوان کردیم و عوامل تاثیرگذار بر قیمت مخازن GRP را نیز برای شما عزیزان شرح دادیم. جهت خرید مخزن GRP و یا اطلاع از قیمت با شماره شرکت در تماس باشید تا کارشناسان ما به بهترین نحو شما را راهنمایی کنند.