آب سازه
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

قیمت و خرید لوله پلی اتیلن تک جداره

لوله پلی اتیلن تک جداره - آب سازه

انواع لوله پلی اتیلن تک جداره، این روزها در صنایع مختلفی مانند شبکه های آبرسانی، صنایع ساختمانی، اتومبیل سازی و غیره کاربرد گسترده ای دارند. مشخصات لوله پلی اتیلن تک جداره به دلیل ساختار متفاوتشان نسبت به سایر لوله ها بسیار منحصر به فرد است. مقرون به صرفه بودن این لوله ها یکی از دلایل اصلی است که آنها را بسیار محبوب کرده است. قیمت لوله های پلی اتیلن با توجه به کاربرد هایی که دارند بسیار مناسب است. ما در این مقاله سعی نموده ایم تا شما را با مزایا و کاربرد های لوله پلی اتیلن آشنا کنیم. با مطالعه ادامه این مطلب می‌توانید با خصوصیات، کاربردها، مشخصات فنی لوله پلی اتیلن تک جداره و دستورالعمل جوشکاری لوله های پلی اتیلن آشنا شوید.

 

💡 آنچه در این مطلب می خوانید:

لوله پلی اتیلن تک جداره چیست؟

لوله پلی اتیلن تک لایه از مواد پلی اتیلن P.E. ساخته شده اند. پلی اتیلن در پالایشگاه‌های نفت خام و با انجام واکنش‌های پلیمریزاسیون واحدهای مونومر اتیلن (یا اتن) ساخته می‌شود. بنابراین یک مولکول پلی اتیلن می‌تواند به عنوان مثال شامل ۵۰۰ مولکول باشد. امروزه اکثر کشورهای اروپایی، در صنایع مختلف خود همچون خودروسازی، بسته‌بندی و غیره، از مواد پلی اتیلن استفاده می کنند. پلی اتیلن با خصوصیات انحصاری دارای ویژگی‌های مثبت الکتریکی، مکانیکی و شیمیایی، موجب محبوبیت بالای لوله‌های ساخته شده از این مواد شده است.

لوله های پلی اتیلن در مقایسه با سایر لوله ها انعطاف پذیری بسیار بالایی دارند و همین امر موجب شده استفاده از این لوله ها راه حل خوبی برای مشکلات متعدد نصب و کاهش هزینه های بالا باشد. پلی اتیلن ماده‌ای جذاب با خصوصیات انحصاری است که با ویژگی‌های مثبت الکتریکی، مکانیکی و شیمیایی خود موجب محبوبیت بالای لوله‌های ساخته شده از این مواد شده است. چگونگی فرایند سنتز و انواع پلیمرهای تولید شده، در تعیین نوع و گریدهای مختلف لوله پلی اتیلن تأثیرگذار است و کاربرد های آن را مشخص می‌کند.

لوله پلی اتیلن - آب سازه

قیمت لوله پلی اتیلن در سایز های مختلف

بر اساس پارمترهای مختلف مانند ابعاد، طول، نوع کاربری می تواند قیمت لوله پلی اتیلن تک جداره متفاوت باشد. قیمت آنها با توجه به میزان خلوص و کیفیت مواد اولیه با هم فرق دارد. در بازار بیشتر از سه نوع مواد PE100 ,PE80, PE63 استفاده می‌شود. سایز، برند، گرید لوله و کاربرد آن در محاسبه قیمت لوله مهم است. در تعیین قیمت عوامل دیگری مانند موارد زیر نیز دخیل هستند:

  • مواد پلی اتیلن
  • خود رنگ بودن یا مواد با مستربچ (کارخانه ای که مواد از آن خریداری می شه)
  • ماشین آلات خط تولید لوله ( به عنوان مثال ماشین آلات حرفه ای که ضخامت در طول لوله را با ظرافت خاصی رعایت می کند)

قیمت لوله پلی اتیلن با توجه به مزایای فراوان آن، بسیار مقرون به صرفه است. خرید و نصب این نوع لوله‌ها نسبت به لوله‌های دیگر، صرفه اقتصادی بالاتری خواهد داشت. زیرا این هزینه فقط یک بار اتفاق می‌افتد و تا سال ها، تعمیرات مداوم با صرف هزینه‌های اضافی را به دنبال نداشته و در مصرف انرژی نیز صرفه‌جویی خواهد کرد. برای دریافت مشاوره رایگان و لیست قیمت انواع لوله پلی اتیلن با کارشناسان آب سازه تماس فرمایید.

لیست قیمت لوله پلی اتیلنی

جهت دریافت قیمت روز و خرید با ما در تماس باشید.

 02126410244 و 02126410245

 09196576008

کاربرد لوله پلی اتیلن تک جداره

هر یک از این لوله‌ها با توجه به کاربرد مورد نظر، در ابعاد و با ضخامت‌های مختلفی ساخته می‌شوند. مهم‌ترین کاربرد این لوله‌ها چه در ایران و چه در سایر کشور ها، به عنوان لوله پلی اتیلن آب یا لوله‌های انتقال‌دهنده آب است. امروزه به لطف ویژگی‌های منحصر به فرد این محصول، انتقال آب آشامیدنی به روستا بسیار آسان‌ شده است و سطح رفاه در این مناطق بیش از پیش است. از لحاظ کاربرد می‌توان این لوله‌ها را به صورت زیر دسته بندی نمود:

  • شبکه های آبرسانی
  • شبکه گاز رسانی
  • لوله های غلافی
  • لوله های فشار قوی
  • شبکه آبیاری قطره‌ای

گستره استفاده از این لوله‌ها، صنایع مختلفی را شامل می‌شود که در ادامه تعداد دیگر از کاربردهای آن را مشاهده میکنید:

  • پوشش کابل‌های برق، فیبر نوری و مخابراتی
  • آبیاری تحت فشار
  • آبیاری متحرک
  • شبکه‌های زهکشی
  • انتقال گاز
  • سیستم‌های لایروبی
  • کانال‌های تهویه هوا
  • پوشش لوله‌های فلزی

لوله پلی اتیلن آبرسانی

از لوله پلی اتیلن آبرسانی که همان لوله پلی اتیلن تک جداره است، می توان در فشارهای بین 2 تا 40 اتمسفر بسته به قطر و ضخامت لوله استفاده کرد. به علت ویژگی های منجصر به فرد لوله پلی اتیلن آب شرب، نسبت به سایر لوله ها (فولادی، آزبست و غیره) باعث شده است تا در شبکه های انتقال و توزیع آب و آبیاری تحت فشار، بیشتر استفاده بشود. لوله  پلی اتیلن تک جداره آبرسانی با داشتن دانسیته بیشتر، وزن و ضخامت کمتری دارد و نیز می‌تواند فشار بیشتری را تحمل کند.

لوله پلی اتیلن HDPE -آب سازه

مشخصات اصلی لوله پلی اتیلن تک جداره

لوله پلی اتیلن تک جداره که با نام لوله تحت فشار نیز شناخته می‌شود، بیشتر در مصارف سبکی مانند انتقال آب و فاضلاب، زهکشی در کشاورزی و البته حفاظت از کابل‌های انتقال برق و مخابرات کاربرد دارد. این نوع از لوله‌ پلی اتیلنی در فشارهایی میان 2 الی 40 اتمسفر تولید می‌شوند و بسته به مواد اولیه آنها و همچنین قطر و ضخامتشان کاربردهای متفاوتی دارند. به طوری که با تغییر درصد مواد پلیمری و ترکیبات سازنده‌ی آن، می‌توانند برای کاربردهای مختلفی مورد استفاده قرارگیرند.

از جمله خصوصیات مهمی که لوله پلی اتیلن تک جداره را به یک انتخاب محبوب تبدیل می کند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امکان استفاده در زمين هاي ناهموار
  • مقاومت بسيار خوب در مقابل شكستگي و ترك خوردگي
  • مقاومت قابل توجه در برابر گرما و حرارت تا دمای ۸۰ درجه سانتی گراد!
  • مقاومت بالا در برابر برودت تا دمای ۷۰ – درجه سانتی گراد (جلوگیری از ترکیدگی حاصل از برودت شدید)
  • مقاوم در برابر فشار بالا تا ۱۶ اتمسفر
  • مصون از زنگ زدگي و خوردگي
  • وزن پایین و راحتی در انتقال
  • مقاوم بودن در برابر خوردگی و تاثیر انواع مواد شیمیایی بر روی آن
  • مقاوم در برابر تابش آفتاب
  • مقاوم در برابر ضربه و یا فشار بالا تا 16 اتمسفر
  • نصب بسیار  آسان و قابل استفاده برای انواع اتصالات متنوع در مرحله نصب

 

لوله پلی اتیلن تک جداره، کاربرد در آبرسانی - آب سازه

در ساخت لوله پلی اتیلن از چه مواد استفاده می شود؟

مواد پلی اتیلنی مورد استفاده در تولید لوله‌های پلی اتیلن با دیگر محصولات پلی اتیلن، متفاوت می‌باشد. پلی اتیلن در گرید‌های مختلفی موجود می‌باشد و هر کدام از این انواع مواد پلی اتیلن جهت کاربردهای مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ساختار لوله های پلی اتیلن، گرانول هایی استفاده می شود که در پتروشیمی ها تولید و عرضه می‌شود. این مواد می تواند سفید رنگ یا خود رنگ باشند که با توجه به نیاز بازار و درخواست مشتری از هر دو تولید می‌شود.

دو پارامتر PE80 و PE100 گرید مواد پلی اتیلن هستند. می توان اینگونه بیان کرد که PE100 به دلیل کیفیت بالایی که در ساختار مولکول های آن است می توان با ضخامت کمتر قابلیت تحمل فشار بیشتری داشته باشیم و بنابراین مقرون به صرفه تر است. اما در مواردی که ضخامت لوله بنا بر شرایط محیطی یا خاک اهمیت دارد از PE80 استفاده می شود. نمی توان هیچ یک را بر دیگری ارجح دانست و هر دو از لوله های خوب هستند و بستگی به مورد مصرف آن دارد.

تفاوت لوله های پلی اتین تک جداره و دوجداره

در ساختار لوله های دوجداره، بخش داخلی آن ها صاف بوده و بخش بیرونی موج دار است. لوله های تک جداره وزن کمتری داشته و از میزان انعطاف پذیری بالاتری برخوردار هستند. علاوه بر این به راحتی می توان این لوله ها را نصب کرد و برای نصب نیز نیاز به تجهیزات زیادی ندارند. وزن لوله های پلی اتیلن دوجداره نسبتا بیشتر است ولی مقاومت آنها در برابر مواد شیمیایی خورنده مانند فاضلاب بیشتر است. از نظر کاربری از لوله تک جداره بیشتر برای مصارف آبیاری و از لوله دوجداره بیشتر برای انتقال فاضلاب و پساب  استفاده می شود.

مزایای استفاده از لوله های پلی اتیلن تک جداره

از آن جایی که سرمایه‌گذاران و پیمانکاران فعال در زمینه های مختلف صنعتی و عمرانی مسئولیت ساخت و پشتیبانی پروژه‌های خود را برعهده دارند، لذا می بایست از مواد با کیفیت بهره گیرند تا هزینه‌های فراوان ناشی از خرابی‌ها و تعمیرات بعدی را به حداقل ترین حالت ممکن برسانند. مخصوصا در مواردی همچون انتقال انرژی، آب و گاز این مسئله حساس‌تر شده و ترکیدگی یا نشت این لوله‌ها ممکن است به تخریب گسترده، انفجارهای مهیب و به خطر افتادن جان و مال انسان‌ها منجر شود.

همان طور که گفته شد، ویژگی‌های خاص ماده پلی اتیلن استفاده شده برای ساخت لوله‌های پلی اتیلن، موجب شده است تا مزایای بسیاری نسبت به دیگر لوله‌هایی که از گذشته به کار می‌رفتند، داشته باشند. این مزایای فراوان در کنار مقرون به صرفه بودن قیمت لوله، موجب تقاضای بالای لوله پلی اتیلن و به کار گرفتن آن در صنایع مختلف شده است. از جمله مهم‌ترین مزایای لوله پلی اتیلن، به عنوان عوامل مؤثر در محبوبیت این نوع لوله‌ها، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دارای طول طولانی تر، که بر اساس قطر متفاوت است، منجر به اتصالات کمتر می شود.
  • سهولت بارگیری،حمل نقل آسان به دلیل وزن نسبتاً پایین
  • انعطاف‌پذیری بسیار بالا و مقاومت در برابر سایش و ضربه
  • اتصال راحت، نصب و راه اندازی سریع و آسان
  • مقاومت و واکنش عالی در برابر مواد شیمیایی
  • جریان پذیری عالی سیال در داخل لوله
  • لوله را می توان به راحتی به طول مورد نظر در زمین برش داد
  • خراب نمی شود یا فرو می ریزد
  • دارا بودن اتصالات متنوع
  • در برابر چرخه های مکرر یخ، ذوب و دماهای زیر صفر مداوم مقاومت می کند

 

روش تولید لوله پلی اتیلن تک جداره - آب سازه

وزن کم لوله پلی اتیلن

حمل لوله‌ها جهت نصب و برقراری اتصالات، یکی از مشکلات اصلی انواع لوله‌ها بوده است. اتصالات پلی اتیلن با وزن بسیار کم و سبک، می‌توانند نسبت به لوله‌های سنگین بتنی و فولادی، به راحتی بارگیری و حمل شوند. این سهولت جابجایی موجب کاهش هزینه‌های حمل و نقل نیز خواهد شد. همچنین لوله‌های پلی اتیلن با داشتن چگالی کم، می‌توانند روی آب شناور مانده و در انجام پروژه‌های آبی و دریایی نیز نقش موثری داشته باشند.

مقاوم در برابر ضربه و فشار

لوله پلی اتیلن با استحکام بالا در مقابله با ضربات و تنش‌های فشاری تا ۱۶ اتمسفر، مقاومت بسیار مناسبی را از خود نشان می‌دهد. این ویژگی فوق‌العاده لوله‌های پلی اتیلن، از ضرورت به کارگیری لوله‌های با فشار بالاتر و خرید تجهیزات ضد ضربه می کاهد و به این ترتیب در اجرای پروژه‌های عظیم، در کنار کاهش قابل توجه هزینه‌ها، موجب سهولت فرایند نصب و اجرا و تسریع پروژه نیز خواهد شد. بنابراین با به کارگیری این لوله، به جای لوله‌های فلزی و بتنی، می‌توان مقدار ضایعات را به صفر رساند که این نکته یکی از مهم‌ترین دلایل محبوبیت این نوع لوله‌ها شده است.

مقاوم در برابر سایش

سطوح درونی و بیرونی لوله پلی اتیلن در برابر سایش بسیار مقاوم است. برای همین انتقال مایعات حاوی مواد جامد غیرمحلول، هیچ صدمه‌ای به لوله‌ها وارد نمی‌کند. همچنین جوندگان و ریزجانداران موجود در اطراف لوله با سطح بسیار سخت و مقاوم آن مواجه شده و قادر به صدمه زدن و از بین بردن سطح آن نخواهند بود. این عامل تأثیر شگرفی در افزایش طول عمر مفید لوله پلی اتیلن خواهد داشت. پس می‌توان از این نوع لوله‌ها برای انتقال انواع مواد استفاده کرده و در محیط‌های مختلف آن را به کار گرفت.

مقاوم در برابر خوردگی

ساختار غیرقطبی لوله پلی اتیلن موجب شده تا قرار گرفتن در محیط‌های اسیدی، بازی، محلول‌های شیمیایی، مواد شوینده، روغن‌های معدنی و خاک‌های اسیدی و سولفاته، تأثیر زیادی در کیفیت این لوله‌ها نداشته و در برابر هر نوع خوردگی، پوسیدگی و زنگ‌زدگی مقاومت زیادی را از خود نشان دهند.

در حالی که یکی از بزرگترین نقص های لوله‌های فلزی، مشکل زنگ‌زدگی و پوسیدگی بود که طول عمر این لوله‌ها را به شدت کم می کرد و سبب تعمیرات مداوم و تحمیل هزینه‌های فراوان می‌شد. همچنین از آن جایی که هیچ کدام از جلبک‌ها، قارچ‌ها و باکتری‌ها قادر به آسیب رساندن به سطح لوله نیستند، این لوله‌ها از کپک‌زدگی نیز در امان خواهند بود.

مزایا و کاربردهای اتصالات پلی اتیلن - آب سازه

مقاوم در برابر شرایط دمایی مختلف

یکی دیگر از فاکتور های گسترش استفاده از لوله‌های پلی اتیلن، مقاومت آنها در شرایط دمایی گوناگون و در دماهای بسیار سرد یا بسیار گرم است. به طوری که انواع تک جداره این لوله‌ها قادر هستند حرارت بالا را تا دمای ۸۰ درجه سانتی‌گراد تحمل کند. همچنین در آب و هوای بسیار سرد و دماهای به شدت پایین حتی تا منفی ۷۰ درجه سانتی گراد نیز مقاوم بوده و هیچ گونه ترکیدگی ناشی از یخ‌زدگی و برودت شدید نداشته باشند. البته اگر این لوله‌ها روی زمین به کار گرفته شوند، در برابر اشعه ماورای بنفش خورشید و عناصر ازن نیز مقاومت خوبی را از خود نشان می‌دهند.

نصب آسان

لوله های پلی اتیلن به دو صورت کلاف یا شاخه‌ای عرضه می‌شوند. اندازه قطرهای بزرگ‌تر از ۱۱۰ میلی‌متر به صورت شاخه‌ای و با طول ۱۲ متری یا کوتاه‌تر بنا به درخواست مشتری تولید می‌شوند. نوع کلاف در اندازه‌های کوچک‌تر با رول‌های ۵۰ یا ۱۰۰ متری و قطرهای مختلف کمتر از ۱۱۰ میلی‌متری عرضه می‌شوند. کلاف  هزینه اتصال کمتری داشته و از لحاظ اقتصادی نیز به صرفه‌تر خواهد بود.

لذا در حالت کلی نسبت به روش حمل و نقل متقاضیان، لوله‌های پلی اتیلن در طول‌های مختلفی می‌توانند عرضه شوند. هر چه طول لوله بیشتر باشد، اتصالات کمتری مورد نیاز بوده و نصب و راه‌اندازی سریع‌تر، راحت‌تر و ارزان تر خواهد بود.

طول عمر بالا اتصالات پلی اتیلن

لوله پلی اتیلن به صورت متوسط ، طول عمر بسیار بالاتری در مقایسه با انواع لوله‌های فلزی و بتنی خواهد داشت. تحقیقات کارشناسان نشان دهنده طول عمر بالای ۱۰۰ سال برای این نوع لوله‌ها است. به صورت میانگین در شرایط محیطی مختلف، عمر مفید این لوله‌ها احتمالاً کمتر از ۵۰ سال نخواهد بود.

انعطاف پذیر بودن و اتصال آسان لوله

انعطاف پذیر بودن یکی دیگر از نکات مثبت لوله پلی اتیلن است. این لوله ها حتی در دماهای پایین نیز قابلیت خم شدن تا ۲۰ برابر قطر خارجی را خواهند داشت. این امر کاهش هزینه‌های نصب، سرعت و سهولت نصب را نیز به دنبال دارد. البته قیمت لوله نیز در تخمین هزینه‌ها بی تأثیر نیست. اتصالات پلی اتیلن این لوله‌ها نیز متفاوت بوده و بستگی به پروژه دارد.

افت فشار ناچیز درون لوله

کم بودن ضریب اصطکاک و سطح صاف و صیقلی درون لوله باعث می‌شود جریان مایعات بسیار سریع‌تر از لوله‌های قدیمی اتفاق بیافتاد. همچنین افت فشار در طول مسیر به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش یابد. همچنین این سطح داخلی تمیز، موجب بهداشتی بودن آب شده و از تولید رسوب نیز جلوگیری می‌کند.

رنگ بندی لوله های پلی اتیلن نشان دهنده چیست؟

لوله پلی اتیلن در گزینه های مختلف رنگی وجود دارد ، اما هر رنگ مطابق کد رنگ لوله HDPE است. هدف از ایجاد رنگهای مختلف در لوله HDPE ، شناسایی مایع یا گاز داخل لوله است.

رنگ بندی لوله پلی اتیلن در مصارف گوناگون شبکه انتقال آب و فاضلابف خطوط مخابرات و برقی و انتقال گاز - آب سازه

  • مشکی ساده، قابل استفاده برای تمامی مصارف به جز گاز.
  • مشکی با خط های آبی، مصارف آبی و آب آشامیدنی.
  • مشکی با خط های زرد و کاملا زرد، در مصارف گازرسانی.
  • مشکی با خط های کرم، مصارف فاضلابی.
  • مشکی با خط های قرمز یا قهوه ای، آب رسانی روستایی.
  • سیاه و سفید با نوارهای بنفش، آب قابل بازیافت یا بازپس گیری.
  • کاملا نارنجی، مجرای برقی.
  • کاملا سفید، لوله بالای خطوط.
  • مشکی با خط های قرمز، آبرسانی آتش نشانی.
  • کاملا سفید، مصارف مخابراتی.

روش توليد لوله پلی اتیلن تک جداره

تولید لوله‌‏های پلی اتیلن شامل مراحل و فرآیند های مختلفی است. در خط تولید از دستگاه‌‏های مختلفی استفاده می‏‌شود که در ادامه به اختصار به آن‏ها اشاره می‏‌شود. با روش اکستروژن می توان لوله های پلی اتیلن را تولید نمود. از مکنده‏‌ها جهت ورود مواد اولیه به داخل دستگاه اکسترودر استفاده می‏‌شود. در این فرایند مواد اوليه در اثر حرارت ذوب می شود. مواد ذوب شده با استفاده از ماردون به جلو رانده شده و پس از خروج از اكسترودر وارد قالب مي شوند.

از قالب به منظور فشرده کردن و توزیع مساوی و یکنواخت مواد استفاده می‌‏شود. مواد پخته شده پس از خروج از سر قالب، از كاليبراتور عبور نموده و با اعمال فشار مناسب در تانك وكيوم، شكل داده مي شوند. سپس با استفاده از دستگاه کاریگیتور برای شکل دهی لایه‏ ی خارجی استفاده می شود. در ادامه از اره برای برش دادن لوله‌‎‏ها در اندازه‌های مختلف مورد استفاده قرار می‏‌گیرد.

خنک‌کننده که در پایان فرآیند تولید لوله پلی اتیلن، با استفاده از جریان آب موجب خنک شدن محصول نهایی می‌‏شود. به محض خروج از كاليبراتور، سطح لوله بوسيله لايه هایی از جريان آب سرد خنك مي گردد. بعد از خروج از قالب حرارت بالاي مذاب پلي اتيلن بتدريج در تانك وكيوم و پس از آن با استفاده از آب سرد در تانك هاي خنك كننده  كاهش مي يابد. کلیه مراحل تولید توسط دستگاه‌های کاملا اتوماتیک کنترل و مانیتور می شوند که کیفیت محصول نهایی قابل قبول و در حد نام شرکت و استانداردها باشد.

روش تولید لوله پلی اتیلن تک جداره - آب سازه

روش اتصال لوله های پلی اتیلن تک جداره

  1. جوشکاری الکتروفیوژن برای لوله پلی اتیلن گازی
  2. جوشکاری لب به لب
  3. استفاده از اتصالات پیچی
  4. استفاده از رینگ و فلنج

نکات مهم در ارتباط با اتصال لوله پلی اتیلنی تک جداره

  • در مورد اتصال دهی لوله های پلی اتیلنی با یکدیگر و با اتصالات باید دقت نمود
  • لوله و اتصالات استاندارد باشند
  • از تجهیزات استاندارد برای اتصال دهی استفاده نمود.
  • روش اتصال دهی توسط پیمانکاران اصولی و صحیح باشد.
  • استفاده از تجهیزات مخصوص برای اجرای فرآیند اتصال جوش گرمایی مورد استفاده قرار می گیرند،
  • تجهیزات مخصوص کار با لوله مورد نظر و دستورالعمل جوش مورد نظر، به خوبی طراحی شده باشند.
  • تجهیزات باید به خوبی نگهداری شده و قابلیت عملکرد طبق ویژگی های فنی اعلام شده را داشته باشند.

دستورالعمل جوشکاری لوله های پلی اتیلن

جوشکاری الکتروفیوژن

از اتصال الکتروفیوژن معمولا در شبکه های توزیع گاز ،در خطوط انتقال آب و فاضلاب و شبکه های توزیع آنها استفاده می شود. در اتصالات جوشی، کیفیت جوشکاری و بازده آن بستگی به مهارت و توانایی جوشکار، تناسب و کارآیی مناسب دستگاه جوش و تجهیزات مربوطه و میزان رعایت اصول و قوانین جوشکاری دارد.

جوشکاری لب به لب

از اتصال جوش لب به لب، در خطوط انتقال آب و فاضلاب و شبکه های توزیع آنها استفاده می شود.

این نوع جوشکاری، طی مرحله انجام می شود:

  • ابتدا دو لوله در دستگاه جوش (ثابت و متحرک) گذاشته می شوند و پس از تنظیمات لازم، قالب ها بسته می شوند.
  • صفحه قیچی لبه لوله ها را کاملا صاف و تمیز می نماید و پس از آن برداشته می شود.
  • صفحه داغ در دمای 210 – 230 درجه سانتی گراد، مابین دو لوله قرار داده و دو سر لوله پلی اتیلن ها به آن چسبانده می شوند و فشار طبق دستورالعمل های دستگاه جوش، بالا برده می شود تا در محل تماس لوله پلی اتیلن ها با صفحه داغ، برآمدگی مدور و یکنواختی با اندازه معین ایجاد گردد.
  • قسمت متحرک دستگاه جوش، به عقب رانده شده و صفحه داغ بدون هیچ آسیبی به سطح ذوب شده از آن جدا می شود.
  • دو سر لوله، به سرعت به همدیگر چسبانده شده و فشار بتدریج افزایش یافته و تا خنک شدن محل جوش، ثابت نگاه داشته می شود.
  • در مدت زمان خنک شدن محل اتصال نباید تحت تنش یا فشار غیر مجاز قرار بگیرد.
  • لبه جوش در محل اتصال باید به صورت یک برآمدگی دو تکه باشد. این برآمدگی، نشان دهنده جوشکاری یکنواخت است.

جوشکاری لب به لب لوله پلی اتیلن تک جداره

انواع اتصالات پیچی و مکانیکی لوله های پلی اتیلن

اتصالات پیچی لوله پلی اتیلن (رزوه ای)

اتصال نوع پیچشی به راحتی، سریعا باز و بسته شده و هیچ گونه آسیبی به لوله پلی اتیلن وارد نمی کند. همچنین از این ویژگی برخوردارند که در برابر مواد شیمیایی کاملا مقاوم باشند. از اتصال پیچی در خطوط انتقال آب و فاضلاب و شبکه های توزیع آنها استفاده می شود. اتصالات رزوه ای برای لوله های کوچک با قطر بین یک هشتم تا ۲ اینچ استفاده می شود.

اگر رزوه لوله بیش از اندازه بلند باشد، قبل از اینکه شیب رزوه ها اتصال را آب بندی کند، از پیش روی درون اتصال باز می ماند. اگر رزوه ها بیش از اندازه کوتاه باشند، به طور کامل اتصال را جفت نکرده و موجب نشت اتصال می شوند. لوله ای که به درستی متصل شده باشد، محکم بوده و یک رزوه بالای اتصال دیده خواهد شد. هر چیزی بیشتر یا کمتر، نشان دهنده این است که رزوه ها به طور مناسبی تراشیده نشده اند.

اتصالات پیچی و نصب درجا پلی اتیلنی

نحوه بستن اتصالات پیچی پلی اتیلن

  1. اتصال را از هم باز کنید. قطعه سفید رنگ نگهدارنده را کناری بگذارید. سر لوله هایی که می خواهید به هم وصل کنید ، کاملا با سوهان صاف نمایید و پلیسه ها را بزدایید.
  2. لوله را داخل اتصال فشار دهید، تا به انتهای قسمتی که لبه دار ساخته شده است، برسد. سپس اورینگ و بوشینگ را به جلو فشاردهید و تا داخل بدنه اتصال قرار گیرد.
  3. مهره را نزدیک قسمت رزوه شده بیاورید و با یک آچار مناسب آن را انتهای رزوه ها سفت کنید.
  4.  مهره را باز کنید و از قسمت های دیگر اتصال دور کنید.
  5. حلقه سفید رنگ را مانند شکل باز کنید و آن را روی لوله بیاندازید و به قطعه نزدیک کنید.
  6. اتصال اکنون برای بستن و سفت کردن نهایی آماده است.
  7. مهره را به کمک آچار اتصالات مناسب ببندید و تا حد مورد نظرتان سفت نمایید.

اتصالات پیچی لوله پلی اتیلن تک جداره - آب سازه

اتصالات مکانیکی لوله پلی اتیلن (رینگ و فلنج)

پلی اتیلن یک ماده گرمانرم است. لوله و اتصالات پلی اتیلنی را می توان با اعمال همزمان گرما و فشار تولید نمود و با استفاده از فرآیندهای جوش گرمایی در دمایی بالاتر از نقطه ذوب سطوح در تماس، به طور دائمی به هم جوش داد.
لوله ها یا اتصالات پلی اتیلنی می توانند به وسیله جوش گرمایی یا اتصالات مکانیکی به هم متصل می شوند. این لوله ها را می توان با استفاده از اتصالات فشاری، فلنج ها و غیره به سایر لوله ها متصل نمود.

اتصالات مکانیکی

شرکت آب سازه تولیدکننده لوله پلی اتیلن تک جداره

گروه آب سازه یکی از بزرگ ترین تولید کننده های لوله پلی اتیلن تک جداره در کشور و دارای استاندارد و گواهی تولید لوله های پلی اتیلن تک جداره می باشد. لوله های تک جداره این شرکت یکی از محصولات پلی اتیلن است که به صورت شاخه و کلاف از سایز 50 الی 1200 میلیمتر و از فشار کاری 2.5 اتمسفر الی  40 اتمسفر تولید می شود.

خرید لوله پلی اتیلن

در هنگام سفارش شما می بایست سایز،متراژ ،ضخامت لوله و فشار کاری آن را قید کنید. همچنین ذکر مورد استفاده یا کاربری آن نیز بسیار مهم است. رو باز بودن یا محیط سر بسته در سفارش شما اثر گذار است. برای دریافت قیمت و خرید این محصول با کارشناسان آب سازه تماس فرمایید و از مشاوره رایگان ما بهره مند شوید.

جهت دریافت قیمت روز و خرید با ما در تماس باشید.

 02126410244 و 02126410245

 09196576008

سوالات متداول لوله پلی اتیلن تک جداره

رنگ روی لوله ها نشان دهنده کاربرد آنها در صنعت می باشد در ایران لوله های مشکی، مشکی با راههای آبی برای مصارف آب و فاضلاب و زرد و مشکی با خط های زرد برای مصارف گاز رسانی مورد استفاده قرار می گیرد. این رنگ ها ممکن است در کشور های دیگر کمی متفاوت باشد بنابراین همیشه در هنگام خرید دقت کنید.

طول عمر لوله های پلی اتیلن به عوامل مختلفی نظیر مواد اولیه، نحوه نگهداری، جنس خاکی که لوله زیر آن قرار دارد و… بستگی دارد. اما به طور خلاصه بر طبق استاندارد DIN طول عمر لوله پلی اتیلن در دمای آب ۲۰ درجه سانتی گراد با توجه به کاربرد و طراحی  در بازه ی زمانی بین ۵۰ تا ۱۰۰ سال تخمین زده میشود.

خیر، در واقع لوله پلی اتیلن کلافی و شاخه ای در یک سایز و ضخامت مشخص تفاوت قیمت وجود ندارد. به عنوان مثال لوله سایز ۹۰ با فشار ۱۰ بار به صورت کلاف و یا شاخه ای هم قیمت هستند. تنها تفاوت این دو در نحوه تحویل کالا می باشد. قیمت حمل بار لوله شاخه ای بیشتر است (البته لوله به صورت کلافی با محدودیت در سایز قابل ارائه می باشد.)

DIN8074 و استاندارد inso 14427 از استاندارد های لوله پلی اتیلن هستند.

این لوله ها به دو دسته LDPE , HDPE تقسیم بندی می شوند. لوله با سایز ۱۲ میلی متری ( معروف به لوله ماکارونی که در مصارف آبیاری کشاورزی کاربرد دارد) کوچکترین سایز از LDPE می باشد و بعد از آن ۱۶ میلی متر و ۲۰ میلیمتر است که ۲۰ میلیمتری در LDPE وHDPE مشترک است و اولین و کوچکترین سایز HDPE می باشد.

  1. استفاده کمتر از اتصالات
  2. اهمیت بالای نداشتن نشتی
  3. هزینه حمل کمتر

یکی از پرکاربرد ترین زمینه ها در مصرف لوله پلی اتیلن مصارف کشاورزی آن است از سایز های بسیار ریز برای آبیاری قطره ای تا سایز های بالاتر در مصارف کشاورزی کاربرد دارد.

SDR مخفف Standard Dimension Ratio است یعنی نسبت قطر خارجی لوله به ضخامت لوله تعریف می شود. به این معنی که مقاومت لوله در برابر نیروهای وارد بر آن است.   در واقع هرچه SDR  بالاتر باشد فشار کاری لوله پایین تر است و بالعکس

نکته بسیار مهم در انبارداری این لوله ها نگهداری آنها در یک فضای مسقف است. حتی در صورتی که کمتر از یک ماه مجبور به نگهداری از آنها در فضای باز باشیم باید روی آنها را با یک پوشش مناسب بپوشانیم تا در برابر اشعه خورشید از آن ها حفاظت کنیم. همچنین انبار مسقف ما باید مسطح و وسیع باشد و محیط برای حمل و بارگیری کامیون ها مناسب باشد تا لوله ها در معرض آسیب فیزیکی قرار نگیرند

روند رو برشد استفاده از مواد پلاستیکی و بطور خاص پلی اتیلن، در صنعت مرهون خواص و مشخصات این مواد و کاربردهای آن می‌باشد که باعث شده است در مدت زمان کوتاهی که از عمر این لوله‌ها (انواع لوله پلی اتیلن شامل لوله پلی اتیلن تکجداره و لوله دوجداره کاروگیت) می‌گذرد، پیشرفت چشمگیری در تولید و میزان کاربری در صنایع مختلف را شاهد باشد. لوله تکجداره و لوله دوجداره کاروگیت در صنایع گوناگون و جهت انتقال سیالات بسیار مورد استقبال و توجه قرار گرفته‌اند.

 

امتیاز 5/5 از 3 رای

محصولات مرتبط

اسکرابر پلی اتیلن

اسکرابر پلی اتیلنی، یک مخزن استوانه ای از جنس پلی اتیلن می باشد که با قطر و ارتفاع های مختلف متناسب با نیاز مشتری طراحی...
لوله کاروگیت، در زمینه زهکشی و انتقال فاضلاب در نقاط مختلف کشور قابل استفاده هستند و در سایزهای مختلف، قابلیت تولید دارند. لوله های کاروگیت...
شرکت آب سازه، بزرگترین تولید کننده انواع لوله و اتصالات پلی اتیلن می باشد. بدین منظور به علت پرکاربرد بودن محصولات پلی اتیلن آنها را...
منهول کاروگیت (به انگلیسی Manhole به معنی: آدم رو) یک نوع مخزن از جنس اسپیرال کاروگیت است که برای متصل کردن چند شبکه و راه...
در عصر حاضر کانال های انتقال فاضلاب جزو پروژه هایی هستند که ساخت آنها از حساسیت خاصی برخوردار است. اگر سیستم و شبکه انتقال فاضلاب...
مخزن عمودی ایستگاه پمپاژ یا سپتیک یکی از مهمترین تجهیزات انتقال فاضلاب است. شرکت آب سازه، سازنده انواع مخزن سپتیک ایستگاه پمپاژ می باشد. این...
شرکت آب سازه بزرگترین تولید کننده محصولات پلی اتیلن از جمله انواع مخازن عمودی و مخزن عمودی پلی اتیلن می باشد. آب سازه، صرفا یک...
دریچه منهول یا درب منهول، به درپوشی گفته می شود که از آن برای پوشش دادن حفره آدم روها و منهول ها در سطح شهر، خیابان،...

مشاوره رایگان و خرید

اشتراک گذاری

لینک کوتاه محصول

https://absaze.com/?p=1971

نظرات شما

2 پاسخ

  1. برای نصب لوله پلی اتیلن نیاز به متخصص دارم. آیا شما کسی رو سراغ دارید

    1. سلام
      شرکت آب سازه خدمات نصب لوله پلی اتیلن ارائه می دهد.
      با ما تماس بگیرید تا در فرایند نصب شما را راهنمایی کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *