فرآیند تصفیه فاضلاب به روش usbf

تصفیه فاضلاب به روش USBF

تصفیه فاضلاب به روش usbf (Up flow Sludge Blanket Filtration) که با نام راکتور فیلتراسیون جریان رو به بالا با بستر کیک لجن یکی از فرآیندهای تصفیه فاضلاب برای کاهش نیتروژن، فسفر و سایر مواد آلاینده آلی است. در این سیستم ترکیبی فاضلاب در محیط های هوازی و بی هوازی قرار گرفته و در مسیر عبور خود از لایه های لجن موجود در مخزن مخروطی آلاینده های خود را از دست می دهد. در ادامه روش تصفیه فاضلاب usbf، مزایا، کاربرد، پارامترهای موثر در طراحی و ساخت آن را بررسی خواهیم کرد.

💡 آنچه در این مطلب می خوانید:

تصفیه فاضلاب به روش usbf چیست؟

در فاضلاب های صنعتی و انسانی مواد آلی متعددی وجود دارد که برای از بین بردن آنها بهترین انتخاب تصفیه بیولوژیکی است. باکتری های موجود در فاضلاب از مواد آلی تغذیه نموده و بدون تولید ترکیبات مضر جانبی تصفیه انجام می شود. باکتری ها برای رشد به اکسیژن و مواد آلی برای تغذیه نیاز دارند که به شیوه های مختلف این موارد تامین میشود. تصفیه فاضلاب به روش usbf یکی از شیوه های تصفیه است که بر پایه تصفیه بیولوژیکی بنا شده است. در این روش تصفیه هوازی و بی هوازی به صورت مرحله ای انجام شده و شرایط برای حذف مواد الی بر پایه کربن و نیترات و فسفر فراهم می شود.
در پکیج تصفیه فاضلاب usbf ابتدا شرایط بی هوازی فراهم میشود. با توجه به نبود اکسیژن، باکتری ها برای تامین هوای مورد نیاز، مواد آلی از قبیل نیترات را تجزیه نموده و آن را به مولکول های اکسیژن و نیتروژن تبدیل می کنند. در مرحله هوازی با سیستم های هوادهی اکسیژن مورد نیاز باکتری ها تامین شده و سایر مواد آلی موجود در فاضلاب توسط باکتری ها تجزیه و حذف می شوند.
ساختار کلی این روش مخروطی است و جریان از پایین به بالا است. در پایین ترین نقطه مخروط تصفیه بی هوازی انجام شده و خروجی آن با سرعت بالا رو به بالا حرکت می کند. سپس وارد بستر لجن فعال شده و در محیطی هوازی تجزیه مواد آلی انجام شده و در نهایت بیوگازها و فاضلاب تصفیه شده از پکیج تخلیه میشود.

تصفیه فاضلاب به روش usbf چیست

مراحل تصفیه فاضلاب به روش usbf

در پکیج تصفیه فاضلاب که به این روش عمل می کنند، فضایی مخروطی به عنوان زلال ساز در نظر گرفته میشود. فاضلاب بعد از ورود به این پکیج مراحل زیر را برای تصفیه طی می کند:

  • فاضلاب قبل از ورود به پکیج ابتدا وارد فاز تصفیه فیزیکی می شود. در این مرحله به کمک آشغالگیر ذرات جامد معلق در اندازه های بزرگ جمع آوری میشوند. این مرحله پیش تصفیه بوده و در بهبود روند گام های بعدی و جلوگیری از انسداد لوله و تاسیسات نقش مهمی دارد.
  • فاضلاب از پایین ترین قسمت پکیج وارد می شود. به دلیل نبود اکسیژن در این محیط، باکتری ها نیتریفیکاسیون و دی نیتریفیکاسیون را انجام می دهند تا اکسیژن موجود در ساختار نیترات و سایر مواد آلی بر پایه کربن آزاد شود. علاوه براین، در این مخزن لجن برگشتی نیز قرار دارد تا باکتری ها برای تغذیه از آن استفاده کنند. با توجه به نوع و مقدار مواد آلاینده موجود در فاضلاب، این مرحله حدود 2 تا 6 ساعت طول می کشد.
  • فاضلاب از مرحله بی هوازی وارد مخزن هوازی میشود. باکتری های موجود در محیط سایر مواد آلاینده باقی مانده در فاضلاب را تجزیه می کنند. فشار هوای موجود در این بخش فاضلاب را به سمت مخزن مخروطی زلال ساز هدایت می کند.
  • بقایای مواد آلی تجزیه شده مانند لجن به مرور در این مرحله ته نشین می شوند و فاضلاب زلال به سمت بالا حرکت می کند. بخشی از این فاضلاب به مرحله قبل برگشت داده شده و مابقی تخلیه میشوند. این مرحله 6 تا 50 ساعت زمان نیاز دارد و مدت ماند فاضلاب در این گام به نوع پساب و آلاینده ها، ph و دما و غیره بستگی دارد.
  • بیوگازهای تولید شده در روند تصفیه از مخزن تخلیه شده و به عنوان سوخت می توان از آن استفاده کرد. فاضلاب تصفیه شده از سمت دیگر پکیج تخلیه می شود.

ساختار پکیج تصفیه فاضلاب usbf

در حالت کلی ساختار پکیج تصفیه فاضلاب به روش usbf از سه بخش تشکیل شده است؛ تصفیه بی هوازی، تصفیه هوازی، زلال ساز مخروطی شکل. بخش های هوازی و بی هوازی در دو طرف مخروط قرار گرفته و فاضلاب بعد از تصفیه با فشار هوا به زلال ساز انتقال پیدا می کند.
در اجرای روند تصفیه اجزا و قطعات گوناگونی در این دستگاه استفاده میشوند که از مهم ترین آنها می توان به پمپ های فشار هوا، سیستم های هوادهی اشاره کرد. بدنه اصلی مخزن از متریال های فلزی، پلی اتیلن و فایبرگلاس تولید شده و ظرفیت آن بر اساس نوع و مقدار فاضلاب ورودی در شبانه روز به آن محاسبه می شود.

مزایای usbf

با توجه به اینکه در این فرآیند ترکیبی از شرایط هوازی و بی هوازی فراهم می شود، چند مزیت مهم را به همراه دارد که عبارتند از:

  • قابلیت حذف نیترات و فسفر از فاضلاب
  • بهبود COD و TSS و BOD
  • راه اندازی آسان و سریع
  • تولید لجن کم نسبت به سایر روش های تصفیه
  • استفاده آسان از پکیج تصفیه فاضلاب USBF به دلیل خودکار بودن تمام مراحل تصفیه
  • تصفیه فاضلاب با مصرف انرژی کم
  • امکان پیاده سازی در تصفیه خانه های بزرگ و کوچک
  • نگهداری و تعمیر آسان با هزینه کم

طراحی پکیج تصفیه فاضلاب usbf

یکی از نکات بسیار مهم در طراحی و ساخت هر نوع پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی و غیره، توجه به نوع فاضلاب و شرایط محیط است. به همین دلیل مجموعه آبسازه طراحی این سیستم ها را بعد از آنالیز کامل فاضلاب به صورت اختصاصی انجام می دهد. در روند طراحی پکیج تصفیه فاضلاب USBF آبسازه چند پارامتر مهم در نظر گرفته میشود. زمان ماند لجن، SVI، بارگذاری هیدرولیکی، MLVSS و نسبت F/M از جمله مواردی هستند که باید در طراحی مد نظر قرار بگیرند.
بر اساس استانداردهای بدست آمده، زمان ماند لجن 5 تا 70 روز، بارگذاری هیدرولیکی 1 تا 6، نسبت F/M حدود 0.01 تا یک و SVI نیز 80 تا 120 بهترین نتیجه را برای بهبود راندمان تصفیه ارائه می دهند.

کاربرد تصفیه فاضلاب USBF

ساخت و تولید پکیج تصفیه فاضلاب به روش usbf

پکیج های تصفیه فاضلاب USBF آبسازه بعد از طراحی سفارشی و رعایت استانداردها با بهترین متریال فلزی، پلی اتیلن و فایبرگلاس تولید میشود. این پکیج ها همگی ضد زنگ بوده و مواد خورنده، فشارهای داخلی و خارجی و نوسانات دمایی تاثیر منفی بر آنها ندارند. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره این محصولات و دریافت مشاوره رایگان قبل از خرید می توانید از راه های ارتباطی پایین صفحه استفاده کنید.

به این مطلب رای بدید

مطالب مرتبط

تصفیه فاضلاب به روش بیولاک biolock یکی از انواع فرآیندهای تصفیه فاضلاب است که از لاگون و هوادهی گسترده در کنار هم استفاده می شود....
تصفیه فاضلاب به روش انعقاد الکتریکی EC یکی از موثرترین فرآیندهای تصفیه فاضلاب است که ترکیبی از انعقاد، شناورسازی و اکسیداسیون در آن اجرا میشود....
تصفیه فاضلاب به روش UAFB (Up Flow Anairobic Fixed Bed) یکی از انواع فرآیندهای تصفیه فاضلاب در شرایط کاملا بی هوازی به کمک باکتری ها...
تصفیه فاضلاب به روش IFAS یا راکتور بیولوژیکی هوازی با رشد چسبیده ثابت یکی از فرآیندهای موثر برای حذف مواد آلی به کمک باکتری ها...
تصفیه فاضلاب به روش MLE و LE دو تکنیک برای کاهش نیترات موجود در پساب ها به کمک میکروارگانیسم ها است. MLE یکی از فرآیندهای...
تصفیه فاضلاب به روش ABR یک سپتیک تانک بهبود یافته است که از یک سری بافل برای جدا سازی محفظه های آن استفاده می شود....
تصفیه فاضلاب به روش MBBR یا Moving Bed Biofilm Reactor یکی از انواع فرآنیدهای تصفیه بیولوژیکی فاضلاب هست که به عنوان جایگزین لجن فعال و...
تصفیه فاضلاب به روش A2O از روش های بسیار پیشرفته برای حذف نیتروژن و فسفر از فاضلاب است که در برخی از سیستم های تصفیه...
فرآیند تصفیه فاضلاب به روش RBC یا دیسک بیولوژیکی چرخ دوار، یک فرآیند تصفیه فاضلاب برپایه بیولوژیکی است که به روشی مشابه فیلتر چکنده عمل...
تصفیه فاضلاب به روش CAS یا لجن فعال متعارف یکی از قدیمی ترین فرآیندهای تصفیه فاضلاب است که با روش های بیولوژیکی آلاینده ها را...

مشاوره رایگان و خرید

اشتراک گذاری

لینک کوتاه مطلب

https://elementorfa.ir/?p=12317

نظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *