آنتی اسکالانت ماده ای بسیار موثر برای کنترل رسوبات و کاهش رسوب گذاری در سیستم های فیلتر غشایی توسعه یافته است. در فرآیندهای فیلتر های غشایی از جمله اسمز معکوس RO، نانوفیلتراسیون و الکترودیالیز بازگشتی (EDR) مورد استفاده قرار می گیرد. آنتی اسکالانت ماده ای است که به آب تغذیه غشای RO تزریق می شود و از گرفتگی غشا جلوگیری می کند. پکیج تزریق آنتی اسکالانت با عملکردی عالی و راندمان بالا می تواند از رسوب گیری سیستم های غشایی جلوگیری کند.
آنتی اسکالانت چیست؟
مواد شیمیایی مختلفی به عنوان ضد رسوب برای بهبود عملکرد سیستم های اسمز معکوس RO و یا نانو فیلتراسیون شناخته می شوند. آنتی اسکالانت ها خانواده ای از مواد شیمیایی هستند که برای جلوگیری از تشکیل و رسوب نمک های معدنی متبلور که تشکیل رسوب می دهند، طراحی شده اند.
بیشتر آنتی اسکالانت ها پلیمرهای آلی مصنوعی هستند (به عنوان مثال، اسیدهای پلی اکریلیک، اسیدهای کربوکسیلیک، اسیدهای پلی مالئیک، ارگانوفسفات ها، پلی فسفات ها، فسفونات ها، پلیمرهای آنیونی و غیره). آنتی اسکالانت ها برای جلوگیری از تشکیل رسوباتی مانند کلسیم کربنات، کلسیم سولفات، استرانیم سولفات، باریم سولفات و همچنین کلسیم فسفات و کلسیم فلوراید به آب ورودی فرایند تصفیه فیلتر غشایی تزریق می شوند.
نحوه عملکرد آنتی اسکالانت
آنتی اسکالانت با چسبیدن به املاح و مواد معدنی آب از تشکیل رسوب در فیلترهای غشایی جلوگیری کرده و ته نشینی مواد را به تاخیر می اندازد. آنتی اسکالانت یک فاصله بین بی کربنات و کلسیم منیزیم ایجاد می کند. این فاصله به آب اجازه می دهد تا قبل از هر گونه واکنش شیمیایی که در آن رسوب تشکیل می شود، از غشاء عبور کند. این مواد به دلیل وجود ترکیبات آنیونی در ساختار خود، با القای بار منفی به موادی که پتانسیل رسوب کردن دارند، از ته نشینی آن ها جلوگیری می کند. همچنین از طریق تغییر در ساختار رسوبات و جذب یون مثبت آن ها خاصیت چسبندگی رسوبات را کم و آن ها را در آب معلق می کند.
بیشتر بخوانید: اتواع آنتی اسکالانت در تصفیه آب
عوارض عدم تزریق آنتی اسکالانت
آب ورودی (آب تغذیه) به سیستم RO دارای املاح مختلف مانند یون های بی کربنات، کلسیم و سولفات می باشند. همچنین این آب دارای TDS بالایی است که در هنگام عبور از فیلتر های غشایی باعث گرفتگی ممبران ها می شوند. پدیده فولینگ یا همان گرفتگی ممبران باعث ایجاد مشکلات زیادی در فرایند تصفیه آب می شود. این مشکلات شامل افزایش فشار ورودی آب، کاهش دبی آب تصفیه شده، کاهش راندمان سیستم، نیاز به شست و شوی بیشتر سیستم و پارگی غشا می شود که همگی باعث افزایش هزینه های بهره برداری از سیستم فیلتر غشایی می شوند.
بهترین راه حل برای جلوگیری از تشکیل رسوب و گرفتگی ممبران ها پیشگیری از رسوب گذاری است. این امر با استفاده از تزریق آنتی اسکالانت به آب ورودی میسر می شود که سبب افزایش خاصیت ضد رسوب و همچنین افزایش طول عمر فیلترهای غشایی می شود.
مزایای تزریق آنتی اسکالانت
- کنترل موثر رسوب ها از جمله سیلیس، کربنات کلسیم، سولفات کلسیم، سولفات باریم و سولفات استرانسیم
- سازگار با غشاهای اسمز معکوس (RO) و نانو فیلتراسیون (NF)
- سطوح غشایی را با پراکنده کردن رسوبات تمیز تر نگه می دارد.
- سیستم های RO را می توان با نرخ بازدهی بالاتر اجرا کرد که به معنای کاهش هزینه های عملیاتی است
- محصولات دارای چندین تاییدیه نظارتی جهانی هستند
- در محدوده وسیع pH می توانند موثر واقع شوند
- به صورت رقیق شده و با دوز کم وارد سیستم می شوند
- با انواع مختلف منعقد کننده سازگاری دارند
کاربرد پکیج تزریق آنتی اسکالانت
- سیستم های تصفیه آب تجاری
- سیستم های تصفیه آب صنعتی شامل RO و اولترا فیلتراسیون
- دستگاه تصفیه آب شهری
- تصفیه آب های شور و لب شور
- تصفیه آب دریا
- سیستم های تصفیه با بازدهی بالا
- صنایع پتروشیمی
- دیگ های بخار
- رسوب زدایی
- برج های خنک کننده
انواع پکیج تزریق آنتی اسکالانت
آنتی اسکالانت بر پایه پلیمر
این آنتی اسکالانت قدرت بالایی در جلوگیری از تشکیل رسوبات فسفات و کربنات دارد. از این نوع آنتی اسکالانت برای تصفیه آب دریا و آب های شور استفاده می شود.
آنتی اسکالانت بر پایه فسفات
این نوع آنتی اسکالانت ها داری گروه عاملی اسید کربوکسیلیک هستند و دارای بالاترین کارایی در جلوگیری از تشکیل رسوب می باشند. آنتی اسکالانت پایه فسفاته دارای خاصیت پخش کنندگی پایینی می باشد. به همین دلیل برای بهبود عملکرد آن بهتر است از آنتی اسکالانت های ترکیبی با وزن مولکولی پایین و بالا استفاده کرد.
انتخاب نوع آنتی اسکالانت در پکیج تزریق مواد شیمیایی
در پکیج تزریق مواد شیمیایی نوع آنتی اسکالانت با توجه به TDS آب ورودی، املاح موجود و صنعت مورد استفاده متفاوت است.
آنتی اسکالانت خنثی قلیایی: این آنتی اسکالانت بیشتر برای صنایع شوینده که به آب قلیایی نیاز دارند استفاده می شود. همچنین در صنایع غذایی به منظور جلوگیری از تلخ شدن آب باید از این نوع آنتی اسکالانت استفاده کرد.
آنتی اسکالانت اسیدی: استفاده از این نوع آنتی اسکالانت در دستگاه اسمز معکوس باعث می شود تا pH آب بین 6.8 تا 6.9 حفظ شود.
آنتی اسکالانت استفاده شده برای حذف رسوبات کربنات کلسیم و کربنات منیزیم با آنتی اسکالانت حذف کننده رسوبات سولفات کلسیم متفاوت است. همچنین بر اساس TDS ورودی به فرایند تصفیه نوع آنتی اسکالانت استفاده شده مختلف می باشد.
نکات مهم در هنگام تزریق آنتی اسکالانت
در صورت وجود سطوح بالای اهن، آنتی اسکالانت ساخته شده از پلی اکریلیک مستعد تشکیل رسوب بر روی ممبران است. این رسوب فشار ورودی به سیستم را افزایش می دهد که معمولا می توان با استفاده از موادی با pH پایین آن را شست و شو داد. آنتی اسکالانت ها ماهیتی آنیونی دارند. هنگامی که از یک منعقد کننده بر پایه کاتیونی به عنوان پیش تصفیه شود، یک رسوب بسیار چسبناک تولید کرده که نیاز به فشار خوراک را افزایش می دهد و تمیز کردن آن می تواند بسیار دشوار باشد.
میزان دوز تزریقی آنتی اسکالانت
تزریق آنتی اسکالانت پس از فیلتر شنی و کربنی و قبل از فیلتر کارتریجی صورت می گیرد. دوز تزریقی آنتی اسکالانت با توجه به دبی و شاخص های آب ورودی، میزان TDS آب و pH آب تعیین می شود. سپس با استفاده از نرم افزار های اختصاصی تولید کننده مانند آرگو آنالیزور و یا COROLA تعیین می شود. به طور کلی غلظت آنتی اسکالانت تزریق شده نباید از 10 mg/l بیشتر شود. غلظت محصول باید به طور مداوم و متناسب با جریان آب تغذیه کنترل شود.
تزریق زیاد و کم آنتی اسکالانت باعث بروز مشکلات خاص خود می شود. دوز زیاد آنتی اسکالانت در هنگام کار نکردن سیستم خود باعث ایجاد رسوب می شود. دوز کم آنتی اسکالانت هم باعث می شود که املاح و مواد موجود در آب به خوبی پاک نشوند و بر روی فیلتر رسوب کند.
سیستم تزریق آنتی اسکالانت
برای تزریق آنتی اسکالانت از سیستم تزریق آنتی اسکالانت استفاده می شود. این سیستم باید توانایی کنترل دوز آنتی اسکالانت با توجه به جریان ورودی و همچنین توقف تزریق در هنگام خاموش بودن سیستم را داشته باشد.
بخش های مختلف پکیج تزریق آنتی اسکالانت
به طور کلی سیستم تزریق آنتی اسکالانت شامل مخزن، میکسر، پمپ تزریق و اتصالات می شود.
- پمپ تزریق: تزریق آنتی اسکالانت با فشار و دوز مشخص بر عهده پمپ تزریق می باشد. غلظت آنتی اسکالانت به صورت دستی و اتوماتیک قابل تنظیم است.
- مخزن تزریق: رقیق سازی و ذخیره آنتی اسکالانت در مخزن تزریق انجام می شود. به صورت چند مخزنی و تک مخزنی طراحی شده و جنس آن می تواند از پلی اتیلن و استیل ضد زنگ باشد.
- تابلو قدرت: وظیفه تنظیم دوز و فشار آنتی اسکالانت و جهت قطع و وصل کردن پمپ تزریق و میکسر بر عهده تابلو کنترل می باشد.
- اتصالات: با توجه به آب و هوای منطقه و سایر شرایط محیطی از لوله ها و اتصالات از جنس استیل ضد زنگ و یا پلی اتیلن استفاده می شود.
قیمت و خرید پکیج تزریق آنتی اسکالانت
انتخاب آنتی اسکالانت با کیفیت یکی از مهم ترین نکات راه اندازی سیستم تصفیه آب RO می باشد. به دلیل افزایش طول کارکرد و افزایش بازده ممبران ها، خرید انتی اسکالانت کاملا توجیه اقتصادی داشته و به عنوان یک سرمایه گزاری مهم به شمار می رود.
قیمت پکیج تزریق آنتی اسکالانت با توجه به نوع ماده و برند تامین کننده آنتی اسکالانت متفاوت می باشد. همچنین نوع پمپ تزریقی و جنس مخزن و اتصالات در تعیین قیمت سیستم تزریق آنتی اسکالانت متفاوت است. جهت مشاوره درباره پکیج تزریق، انتخاب دوز و پمپ تزریق مناسب و همچنین جهت اطلاع از قیمت پکیج آنتی اسکالانت با کارشناسان گروه صنعتی آب سازه تماس بگیرید.
2 پاسخ
سلام
از این محصولات برای دستگاه اب شیرین کن خونگی هم میشه استفاده کرد؟
سلام مهندس کرم پور عزیز
از پکیج تزریق آنتی اسکالانت برای دستگاه های آب شیرین کن خانگی استفاده نمی شود. اما اگر در ارتباط با این محصول اطلاعات دقیق تر و دریافت مشاوره در ارتباط با قیمت و خرید لطفا مشخصات آب و محصول مد نظر خود را به شماره واتساپ 09196576008 ارسال بفرمایید. در اسرع وقت کارشناسان ما با شما تماس می گیرند.