جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

قیمت و خرید پمپ فاضلابی

پمپ فاضلابی - آب سازه

گروه تخصصی و صنعتی مهندسی آب سازه بزرگترین فروشنده و تامین کننده انواع پمپ فاضلابی، می باشد. پمپ فاضلابی یکی از اصلی ترین تجهیزات سیستم تصفیه فاضلاب برای انتقال و پمپاژ انواع فاضلاب های سنگین، سبک و خاکستری می باشند. به طور معمول، اصلی ترین نکته در پروژه انتقال فاضلاب، انتخاب نوع و مدل پمپ فاضلابی مورد نظر می باشد. گروه تخصصی آب سازه مفتخر است با استفاده از فناوری های نوین دنیا و کشور ایران، با استفاده از علم مهندسین مکانیک متخصص در این مجموعه تخصصی، بهترین و بهینه ترین پمپ فاضلابی را برای استفاده در پروژه خاص طراحی و اطلاعات آن را در اختیار صاحبان صنعت قرار دهد.

💡 آنچه در این مطلب می خوانید:

انتخاب صحیح پمپ فاضلابی

یکی از اصلی ترین نکات در انتخاب انواع پمپ فاضلابی، اطلاع از میزان و شدت جریان فاضلاب، سایز لوله ها، نوع و شیب مسیر، هد عمودی و طول مسیر افقی و رفتار تولید فاضلاب در آن پروژه می باشد. منظور از رفتار تولید فاضلاب، اطلاعات کلی تولید فاضلاب است که به کاربری، شهر، نوع پروژه و نوع استفاده از آب و تولید فاضلاب وابسته است.

فاضلاب خروجی می تواند دارای ذرات درشت، آشغال و سایر مواد جامد باشد که در این صورت، طراحی آشغالگیر ورودی، جزو موارد ضروری طراحی در ورودی انواع پمپ فاضلابی می باشد. همچنین طراحی پمپ فاضلابی می تواند به برند و توان مصرفی پمپ فاضلابی نیز وابسته باشد. خروجی طراحی پمپ فاضلابی، انتخاب بهینه ترین پمپ از انواع پمپ های داخلی و خارجی با توان مناسب در نمودار منحنی پمپ، در هد و دبی بهره داری می باشد.

پمپ فاضلابی چیست؟

پمپ های فاضلابی پمپ هایی هستند، که امکان عبور مواد جامد بدون گرفتگی را فراهم می‌کند. از پمپ فاضلابی برای انتقال فاضلاب های صنعتی و بهداشتی  و سیالات غلیظ که غالبا حاوی ذرات جامد هستند، از یک مکان به مکان دیگر در ایستگاه پمپاژ فاضلاب استفاده می‌شود. معمولا جنس پمپ‌های فاضلابی به گونه‌ای است که در برابر خوردگی و سایش مواد با PH های مختلف مقاوم باشند و طول عمر بالایی داشته باشند. به همین دلیل پمپ‌های فاضلابی معمولا از جنس چدن یا فولاد ضد زنگ (Stainless Steel) ساخته می‌شوند.

 

کارشناسان و مهندسان تخصصی مکانیک گروه صنعتی آب سازه، همواره در انتخاب پمپ فاضلابی کلیه ملاحظات فوق را در نظر گرفته تا بهینه ترین خروجی را اعلام نمایند. می توانید با کارشناسان آب سازه تماس فرمایید تا با مشاوره رایگان بتوانید پمپ فاضلابی مناسب برای انتقال فاضلاب خود انتخاب کنید. پمپ فاضلابی لجن کش که از اصلی ترین انواع پمپ های فاضلابی گروه تخصصی آب سازه می باشد، می تواند به صورت خردکن دار یا غیر خردکن دار انتخاب گردد. در ادامه تعاریف و کلیات پمپ های فاضلابی که گروه تخصصی آب سازه توانایی تامین آن را به عهده دارد، به تفصیل بیان خواهد شد.

پمپ فاضلابی سانتریفیوژ

پمپ فاضلابی گریز از مرکز یا سانتریفیوژ با استفاده از انتقال انرژی چرخشی از یک یا چند روتور یا پروانه، فاضلاب را منتقل میکند. فاضلاب وارد مسیر چرخش پروانه در حال چرخش می شود و توسط نیروی گریز از مرکز از نوک پره پروانه خارج می شود. سرعت و فشار سیار متناسب با عملکرد پروانه افزایش میابد و به سمت خروجی پمپ هدایت می شود. پمپ های فاضلابی سانتریفیوژ به دلیل انتقال دبی بسیار خوب، در کشاورزی، صنایع پتروشیمی و شیمیایی و ساخت پکیج های تصفیه فاضلاب کاربرد دارند.

تعمیر و نگهداری از پمپ فاضلابی سانتریفیوژ

از نکانی که برای مدیریت فاضلاب به وسیله پمپ سانتریفیوژ باید رعایت کرد، این است که امکان گرفتگی در آن باید بسیار کم باشد. بدین منظور باید روزنه هایی برای پاکسازی به اندازه یک کف دست قابل دسترس داشته باشند. همچنین در این پمپ های سانتریفیوژ از یک نوع پروانه با نام ماکراتور می توان استفاده کرد، که دارای حلقه های برش برای خرد کردن مواد الیافی و پارچه می باشد.

بیشتر بخوانید: تجهیزات سیستم تصفیه فاضلاب

سرعت ویژه پمپ سانتریفیوژ چیست؟

سرعت ویژه پمپ می تواند روی پمپ اثرگذار باشد. به طور مثال برای زمانی که  سرعت ویژه پمپ کم است، برای پاکسازی مایعات شفاف از پروانه های بدون امکان گرفتگی با تعداد پره های کمتر استفاده می شود. همچنین در پمپ های سرعت ویژه بالا، عموما برای جریان های ترکیبی (مختلط) دارای مجاری وسیع استفاده می شود. پمپ های سانتریفیوژ با پروانه هایی بدون امکان گرفتگی دارای کارایی نسبتا کمتری درمقابل پروانه هایی که طراحی نرمال تری دارند و برای مدیریت مایعات شفاف استفاده می شوند. با توجه به این نکته، می بایست یک درجه بندی برای موتور محرک انتخاب شود.

سرعت ویژه ی پمپ نیز بر روی قابلیت مکش پمپ تاثیر می گذارد. با انتخاب پمپ سانتریفیوژ عمودی می توان بر این مسئله فائق آمد به گونه ای که پروانه همواره به اندازه ی کافی غوطه ور شود. بهترین کار این است که پروانه ها به صورت پروانه های باز، نیمه باز یا پروانه های سانتریفیوژ ورتکس (پیچشی) انتخاب شوند. پمپ های سانتریفیوژ به دلیل نرخ بالای انتقال دبی کاربرد فراوانی در تصفیه فاضلاب، کشاورزی و صنایع شیمیایی و پتروشیمی دارند.

کاربرد پمپ فاضلابی سانتریفیوژ - آب سازه

کاربرد پمپ فاضلابی سانتریفیوژ

انواع پمپ فاضلاب برای پمپاژ با غلظت مختلفی از فاضلاب و پساب صنعتی با درصد بالایی از مواد شیمیایی اسیدی و خورنده، پمپاژ فاضلاب ها با ذرات معلق درشت و ساینده و همچنین پمپاژ لجن و فاضلاب از درون مخازن تصفیه فاضلاب یا مکان هایی که دچار گرفتگی فاضلاب شده اند، کاربرد دارند. پمپ هایی که در عملیات نجات از گل و لای به کار می روند، نمونه ای از پمپ فاضلابی با ظرفیت کارکرد بالا هستند.

به طور کلی از پمپ فاضلاب برای انتقال مواد دفع شده و پساب سیستم فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد. از پمپ فاضلاب تقریبا در اکثر صنایع با غلظت های مختلف همچون فاضلاب صنعتی دارای مواد اسیدی،  مواد معلق درشت و غیره استفاده می شود. همچنین می توان برای پمپاژ لجن کف مخازن تصفیه فاضلاب یا مکان هایی که دچار گرفتگی شده اند مورد استفاده قرار گیرند. از مهمترین کاربردهای آن در صنایع می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • صنایع لبنیات
  • صنایع آرایشی و بهداشتی
  • صنایع تولید مواد شوینده
  • کشتارگاه ها
  • صنایع دارویی
  • صنایع تولید قند و شکر
  • صنایع نساجی
  • و غیره

بیشتر بخوانید: پکیج تصفیه فاضلاب چیست؟

مزایای پمپ فاضلابی

از مزایای پمپ‌‌ فاضلابی می‌توان به تنوع و کارایی متفاوت در صنایع مختلف، مقاوم در برابر کاویتاسیون، عدم خوردگی و رسوب گرفتگی  و غیره اشاره کرد. در ادامه به معرفی مهمترین پمپهای فاضلابی می پردازیم.

  • عدم خوردگی درفاضلاب های شیمیایی
  • تنوع بالای پمپ فاضلاب برای کاربری های مختلف
  • قابل استفاده برای کاربردهای صنعتی و یا دسترسی به منابع آب های زیرزمینی
  • مقاومت و کارایی بالا
  • عدم رسوب گرفتگی و مسدود شدن مسیر پمپاژ فاضلاب و لجن ها
  • سهولت در استفاده از و پمپ
  • سهولت کار با پمپ
  • عدم مسدود شدن و گرفتگی مسیر پمپاژ فاضلاب
  • انواع پمپ با کارایی مختلف و قطعات متنوع با دوام بالا
  • عدم خوردگی و سایش در فاضلاب های شیمیایی

انواع پمپ فاضلابی لجن کش - آب سازه

پمپ لجن کش چیست؟

پمپ لجن کش از مهمترین نوع پمپ سانتریفیوژ هستند. لج کش ها در دو نوع مستغرق و خشک ساخته می شوند که مدل مستغرق آن ها متداول تذ بوده و از تنوع بالایی برخوردار هستند، اکثر مواقع از آنها در انتقال و جابه جایی فاضلاب استفاده می شود. پمپ فاضلابی لجن کش کاربردهای متنوعی دارند، از مهمترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انتقال انواع فاضلاب های صنعتی و خانگی دارای ذرات نسبتا بزرگ
  • انتقال انواع سیالات اسیدی و قلیایی و خورنده
  • انتقال پساب ها و پمپاژ آب هایی با شوری و املاح بسیار بالا

نصب و نگهداری از پمپ لجن کش

معمولا در پمپ لجن کش، برای وجود احتمال گرفتگی، از پمپ با پروانه بسته استفاده نمی شود و به جای آن معمولا از پمپ با پروانه ورتکس، پروانه باز و نیمه باز استفاده می شود. معمولا بدنه این پمپ ها از جنس فولاد ضد زنگ، برنز و چدن استفاده می شود تا در مقابل خوردگی مقاومت داشته باشند. در لجن کش ها برای مواقعی که در فاضلاب احتمال وجود ذرات معلق و جامد بزرگ وجود دارد، از کاتر و خردکن استفاده می شود. با اینکار می توان از احتمال گرفتگی جلوگیری کرد و عبور ذرات را آسانتر نمود.

بیشتر بخوانید: پمپ لجن کش چیست و چگونه کار می کند؟

انواع پمپ لجن کش

پمپ های لجن کش بسیار متنوع هستند و کاربردهای متنوعی دارند. با توجه به مشخصات هر کدام می توانند کاربردهای مختلفی داشته باشند.

شکل، پروانه یا پوسته انواع پمپ لجن کش

  • لجن کش تک کاناله
  • لجن کش دو کاناله
  • لجن کش پروانه نیمه باز
  • لجن کش پروانه باز
  • لجن کش پروانه ورتکس

نحوه نصب انواع پمپ لجن کش 

  • لجن کش خشک
  • لجن کش نیمه مستغرق
  • لجن کش مستغرق (ثابت و متحرک)

بیشتر بخوانید: تفاوت های پمپ لجن کش (sludge pump) و پمپ دوغاب (slurry pump)

پمپ های لجنکش

پمپ مکنده لجن

کاربرد پمپ لجن کش

از پمپ لجن کش معمولا برای انتقال سیال با غلظت بالا استفاده می شود. به برخی از این کاربردها در زیر اشاره شده اند:

  • تخلیه چاه فاضلاب
  • تخلیه و پمپاژ کردن اب های دارای مواد جامد و الیاف بلند
  • پمپاژ کردن لجن و فاضلاب های صنعتی همراه با اب تولید شده در کار خانه ها
  • استفاده برای پمپاژ کردن خمیر کاغذ
  • استفاده در صنعت فولاد
  • انتقال انواع اب های الوده
  • انتقال سیالات خورنده و حاوی گاز

اجزای پمپ لجن کش

a-ورودی کابل ورودی کابل به عنوان مانعی در برابر ورود آب به موتور عمل می کند. به دلیل پدیده “موئینگی”، اگر پوشش محافظ عایق کابل آسیب ببیند یا انتهای کابل زیر آب فرو رود، آب می تواند از طریق سیم های رسانای کوچکی که کابل های منبع تغذیه را تشکیل می دهند وارد موتور شود.  این قسمت در صورت آسیب دیدن غلاف کابل یا غوطه ور شدن انتهای کابل، از نفوذ آب جلوگیری می کند. همچنین از نفوذ هوای مرطوب به محفظه موتور و ایجاد تراکم در داخل محفظه به دلیل اختلاف دمایی بین محفظه و هوای بیرون جلوگیری می کند.
b-محافظ موتور

در یک دستگاه بی متال خودکار که مستقیماً بالای سیم‌پیچ‌های موتور قرار دارد، اگر جریان در یک، دو یا هر سه سیم‌پیچ خیلی زیاد باشد به طور همزمان برق موتور را قطع می‌کند.

  • محافظ حرارتی دایره ای (7.5 کیلووات و کمتر): در صورت ایجاد گرمای بیش از حد یا جریان بیش از حد در موتور، مدار موتور را مستقیماً قطع می کند.
  • محافظ حرارتی مینیاتوری (11 کیلووات و بالاتر): به گرمای بیش از حد ناشی از دویدن خشک واکنش نشان دهید. نوار دو فلزی باز می شود تا کنترل پنل منبع تغذیه را ببندد.
c-بلبرینگ بلبرینگ ها با به حداقل رساندن اصطکاک بین شفت دوار و بدنه پمپ، باعث افزایش راندمان مکانیکی پمپ و پروانه آن میشوند.
d-سیل مکانیکی مفاصل مکانیکی تمام پمپ های فاضلاب دارای آب بندی هستند. مقاومت در برابر نوسانات دما و خوردگی پس از غوطه ور شدن در محفظه روغن  و خرابی ناشی از گرمایش خشک و چسبندگی مواد را کاهش داده می شود.
e-بالابر روغن این سیستم از یک مکانیسم ساده در محفظه روغن و اطراف سیل های مکانیکی تشکیل شده است. طراحی آن به گونه ای است که اجازه می دهد تا سیل های مکانیکی، روغن کاری و خنک شود. بنابراین اثر آب بندی محور پایدار را حفظ می کند و عمر آب بندی را طولانی تر می کند.
f-پروانه انواع مختلفی بسته به کاربرد، به عنوان مثال، کانال باز، کانال بسته، ضد انسداد و گرداب، در پمپ لجن کش استفاده می شود.

اجزای پمپ لجن کش - آب سازه

اجزای پمپ لجن کش

 

تخلیه چاه با پمپ لجن کش

استفاده از پمپ لجن کش برای تخلیه و لایروبی چاه اهمیت بسیاری دارد. از آنها برای انتقال لجن از چاه فاضلاب به درون مخازن تخلیه چاه با که عنوان لجن کش فاضلابی، پمپ غلیظ کش، پمپ ماسه کش و پمپ گل کش معروف است، استفاده می شود. این پمپ لجن کش دارای دو پروانه لبه تیز است که با چرخش 90 درجه باعث تکه تکه شدن قطعات لاستیکی و پارچه و هر نوع فاضلابی که در چاه باشد، می شود و در آخر به سمت مخزن هدایت می گردد. پمپ لجن کش به عنوان پمپ مکنده چاه، فاضلاب را با استفاده از پروانه خردکن به ذرات ساده تر تبدیل می کند و با فشار قوی منتقل می کند.

بیشتر بخوانید: قیمت پمپ لجن کش و پمپ مکنده فاضلاب چگونه تعیین می شود؟

پمپ مکنده چاه کم عمق

این روزها رایج ترین پمپ برای چاه های کم عمق، پمپ جت است. پمپ های جت در بالای چاه، نصب می شوند و آب را از طریق مکش از چاه بیرون می کشند. معمولاً عمق چاه کم عمقی که با پمپ جت کار می‌کند تا حدود 25 فوت (762 سانتی متر) محدود می‌شود. پمپ های جت، مکش را به روشی نسبتاً جدید ایجاد می کنند.  این پمپ توسط یک موتور الکتریکی کار می کند که یک پروانه یا پمپ گریز از مرکز را به حرکت در می آورد. پروانه، آب را، از چاه از طریق یک روزنه باریک یا جت که در محفظه جلوی پروانه نصب شده است، حرکت می دهد. با خروج آب از جت، خلاء جزئی ایجاد می شود که آب اضافی را از چاه می مکد.

در پشت جت یک لوله ونتوری قرار دارد که قطر آن افزایش می یابد. عملکرد آن کاهش سرعت آب و افزایش فشار است. از آنجایی که پمپ های جت چاه کم عمق از آب برای کشیدن آب استفاده می کنند، معمولاً قبل از اینکه کار کنند، باید با آب پر شوند. برای جلوگیری از برگشت آب در پمپ و سیستم لوله کشی به داخل چاه، یک شیر برگشتی یک طرفه در خط تغذیه پمپ نصب شده است.

پمپ مکنده چاه عمیق

پمپ های جت چاه کم عمق برای چاه هایی استفاده می شود که تا عمق 25 فوت (76 متر) پایین می آیند در حالی که پمپ های جت چاه عمیق معمولاً 150 فوت (457 متر) پایین می آیند. چاه های عمیق تر به یک پمپ شناور نیاز دارند. پمپ های شناور دارای دامنه بسیار وسیع تری در عمق هستند و می توانند در چاه هایی با عمق 25 فوت و عمق 400 فوت استفاده شوند. همانطور که از نام آن پیداست، پمپ های شناور در عمق چاه درست زیر سطح آب غوطه ور می شوند. بیشتر انرژی آن به هل دادن آب به سمت بالا اختصاص دارد تا مکیدن آب از بالا مانند پمپ های جت.

پمپ های شناور به شکل استوانه ای هستند و موتور پمپ و یک سری پروانه را در خود جای می دهند که آب را به سمت بالا پمپ به داخل لوله قطره هدایت می کند. به دلیل کارایی، دوام و تطبیق پذیری در عمق چاه، اکثر سیستم های چاه مدرن از پمپ های شناور بر روی هر پمپ دیگری (مک دونالد) استفاده می کنند.

انواع پمپ فاضلابی لجن کش - آب سازه

نمونه ای از پمپ های لجن کش فاضلابی

پمپ ایرلیفت یا پمپ بالابر هوا (Air Lift pump)

ایرلیفت پمپ – که به آن پمپ ایرلیفت نیز گفته می شود، ساز و کار ساده ای دارند این پمپ ها از افزایش هوای دریافتی در آب تحت فشار استفاده می کنند، از پمپ ایرلیفت در مخزن های هوادهی نسبتا کوچک برای بازگرداندن لجن و کف به مخزن هوادهی استفاده می شود. معمولا حباب های هوای کوچکی در مایع تشکیل می شود که باعث می شود مخلوط آب و هوا چگالی کمتری یافته و تا نقطه ی تخلیه بالا روند. یک کمپرسور یا یک بلوئر، هوای مورد نیاز را تامین می کند. در خود پمپ بالابر هوا هیچ قسمت چرخشی وجود ندارد، فقط یک لوله افزایش دهنده است که مایع و هوا در آن ترکیب می شوند. سیستم پمپ به طور کلی تعمیر و نگهداری ندارد و درون آنها هیچ بخش متحرکی وجود ندارد و از این رو عملکرد آنها تقریبا بدون مشکل و دردسر است.

قیمت پمپ فاضلابی بالابر یا ایرلیفت - آب سازه

ساز و کار ایرلیفت پمپ

پمپ اسکرو (یا پمپ های پیچی)

سه نوع مهم از این پمپ ها وجود دارد که به شرح زیر است:

  • پیچ ارشمیدس
  • روتور-استاتور یا حفره ی پیشرونده
  • پروانه ی پیچی سانتریفیوژ

پمپ پیچ ارشمیدس

در پمپ های پیچ ارشمیدس، فاضلاب  به وسیله ی یک نوار نقاله ی پیچی وارد پمپ پیچی می شوند، که این نوار نقاله جامدها را به سمت پروانه ی باز حرکت داده و آنها را تا نقطه ی تخلیه بالا می برد. یاتاقان زیرین غوطه ور از انواع محصور و در بسته بندی است و یاتاقان بالایی معمولا به وسیله ی یاتاقان ضد اصطکاک روغن کاری می شود. درجه ی تخلیه که در محور X و هد که در محور Y رسم شده است، در این پمپ های یک خط افقی خواهد بود. به طور کلی، این فرآیندها برای برگشت لجن بسیار ایده آل است زیرا امکان هوادهی اضافی تصادفی بر بالای پیچ ها را می دهد و با سرعت مطلوب در حدود 20 تا 30 rpm  می چرخد. همچنین امکان بازرسی عمودی از لجن را نیز فراهم می آورد.

قیمت پمپ فاضلابی پیچی ارشمیدس- آب سازه

پمپ پیچ ارشمیدس

پمپ پیچی روتور – استاتور

یکی از انواع پمپ پیچی پمپ روتور-استاتور یا حفره پیشرونده است. عنصر پمپاژ کننده در این پمپ یک روتور مارپیچ از جنس فولاد است. این پمپ دارای یک استاتور یا آستر قابل فشرده سازی است که در داخل یک بدنه ی چدنی قرار گرفته و طوری طراحی شده است که روتور مارپیچ آن را احاطه کند. اگرچه این پمپ دارای قابلیت خودسازی (خودبتونه کاری) است، اما این پمپ هرگز نباید در برابر استاتور لاستیکی خشک کار کند. بسته به جهت چرخش، پمپ می تواند روبه جلو یا برعکس پمپاژ کند. این پمپ برای برگشت لجن توصیه نمی شوند زیرا ارگانیسم های زنده در روتور و استاتور روی هم انباشته می شوند (فشرده می شوند).

پمپ فاضلابی با پروانه پیچی سانتریفیوژ

پروانه ی پیچی سانتریفیوژ یکی از اشکال پیچ ارشمیدس است که در آن قطر هر مارپیچی که پشت سر هم آمده اند افزایش پیدا کرده است. آن ها را می توان هم به صورت افقی و هم به صورت عمودی نصب کرد. در مقایسه با دیگر پمپ های پیچی، وزن پروانه در این پمپ معمولا سنگین تر است. به هرحال، مزیت این پمپ ها این است که یک طراحی کاملا بدون امکان گرفتگی دارند. پمپ پیچی سانتریفیوژ مخصوصا برای بازگشت لجن از لجن گیرهای اولیه طراحی شده است. مواد الیافی یا پارچه ای که ممکن است وارد لجن لجن گیر شوند روی پیچ پروانه سر می خورند و بدون مسدود کردن پروانه به بیرون رانده می شوند. آنها همچنین برای پمپاژ لجن برگشتی نیز مفید هستند چرا که ارگانیسم های زنده به سطح پروانه یا محفظه برخورد نمی کنند.

قیمت پمپ فاضلابی با پروانه پیچ گریز از مرکز - آب سازه

 نمونه ای از پمپ اسکرو

پمپ فاضلابی با سیستم پیستون متقابل

پمپ های نوع پیستونی دارای یک پیستون متقابل در سیلندر هستند. پمپ ها می توانند یک پیستون یا بیشتر داشته باشند که به میل لنگ مشترک متصل است. بدین ترتیب آرایش هایی تحت عنوان سیمپلکس،  دوبلکس، تریپلکس و غیره به دست می آید. ظرفیت آنها به ترتیب برابر است با 150 تا 250 rpm برای هر پیستون و سرعت پمپ نیز می بایست بین 40 تا 50 rpm باشد. این پمپ ها خودساز (خود بتونه کار) هستند و معمولا می توانند به خوبی با بالابر مکشی تا 3 متر کار کنند. ظرفیت بالابر مکشی به طراحی پمپ، به ویژه به شیرمکش، بستگی دارد. این پمپ های فاضلاب می توانند هدهای بالایی ایجاد کنند و از این رو زمانی که تجمع روغن و گریس در لوله ها باعث پیشروی فزاینده در هد شود، بسیار مفید هستند.

برای نگهداری از سیستم پیستون متقابل چه کاری انجام می شود؟

اگر لوله ها مسدود شوند، پمپ ها ممکن است فشار زیادی ایجاد کنند و در نتیجه باعث ترکیدگی شود. از یک شیر اطمینان برای حفاظت از پمپ در مواقع گرفتگی لوله پس از هربار استفاده، استفاده می شود. پمپ باید شسته شود به گونه ای که هیچ ماده ی جامدی در سیلند ته نشین نشود. این ته نشینی ممکن است در شروع بعدی به پمپ آسیب برساند. دریچه های مکش و تحویل مهمترین عوامل مشکل هستند. در صورت عدم نصب صحیح شیرآلات، شیرآلات می بایست مرتب تمیز شوند.

پمپ های پیستون را می توان به عنوان پمپ های فشار قوی قابل اعتماد در بسیاری از کاربردهای صنعتی، استفاده کرد. این پمپ ها می توانند انواع سیالات مایع مانند فاضلاب خانگی، روغن یا گازهای مایع را در دامنه دمایی گسترده منتقل کنند.. حتی مواد ساینده مانند دوغاب مواد شوینده یا مایع کربن را می توان به راحتی با سطوح مختلف فشار با پمپ های پیستون در حال نوسان پمپ کرد.

قیمت پمپ فاضلابی پیستون متقابل - آب سازه

 پمپ پیستونی

پمپ دیافراگمی

این پمپ ها که در انتقال و جا به جایی فاضلاب کاربرد وسیعی دارند. این پمپ ها دارای یک دیافراگم قابل انعطاف، معمولا از جنس لاستیک هستند که با حرکات متقابل و رفت و برگشتی کار می کند. این پمپ ها می توانند از نوع تک دیافراگمی یا دو دیافراگمی باشند.

دیافراگم دور محفظه بسته شده است، که شیرهای مکش و تحویل را نیز در خود احاطه کرده است. ویژگی جالب پمپ های دیافراگمی این است که مولفه های مکانیسم رفت و برگشتی،در مسیر لجن قرار ندارند. این باعث می شود تا از سایش قطعات جلوگیری شود. از محرک های پنوماتیک یا هیدرولیکی نیز می توان برای حرکات رفت و برگشتی استفاده کرد. این محرک ها برای پمپاژ متناوب لجن لجن گیر اولیه استفاده می شود. همچنین می توان از پمپ های دیافراگمی برای انتقال و جا به جایی انواع فاضلاب های صنعتی حاوی مواد ساینده، خورنده و چسبنده استفاده کرد.

قیمت پمپ های فاضلابی دیافراگمی - آب سازه

نمونه ای از پمپ دیافراگمی

پمپ فاضلابی لوب روتاری (لوب دوار)

در پمپ لوب دوار ، فاضلاب حول قسمت داخلی محفظه جریان پیدا می کند، اما هیچ تماسی با آن ندارد. از تماس مایع به محفظه توسط دنده های زمان دهی شده ی خارجی، جلوگیری می شود. شفت پمپ لوب روتاری که از یاتاقان ها حفاظت می کند در جعبه ی دنده قرار گرفته است، و از آنجا که یاتاقان ها بیرون از مایع پمپاژ شده قرار دارند، فشار حاصله توسط محل قرار گیری یاتاقان و انحراف شفت، کاهش پیدا می کند.

هنگامی که لوب ها از شبکه بیرون می آیند، یک حجم انبساطی در قسمت ورودی پمپ ایجاد می کنند. مایع دورن حفره جریان پیدا می کند و توسط لوب ها، هنگامی که در حال چرخش هستند، گیر می افتند. مایع در اطراف قسمت داخلی محفظه در جعبه ای بین لوب ها و محفظه، جریان دارد. مایع بین لوب ها حرکت نمی کند. شبکه ی لوب ها مایع را به سمت بخش خروجی تحت فشار، سوق می دهد. پمپ های روتاری کاربرد فراوانی دارند، از این پمپ ها برای جا به جایی و انتقال فاضلاب خام و انواع سیالات، روغن ها و نفت خام و مایعات با گرانروی بالا استفاده می شود.

نصب پمپ دیافراگمی برای انتقال فاضلاب - آب سازه

انواع پروانه پمپ های فاضلابی در مخزن ایستگاه پمپاژ فاضلاب

محل قرار گیری پمپ های فاضلاب در مخزن ایستگاه پمپاژ فاضلاب یا مخزن سپتیک می باشد. این پمپ ها از پروانه های مختلفی بهره می برند که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند. انواع مختلفی از پروانه های باز، نیمه باز و بسته وجود دارد. در ادامه به بررسی برخی از مهمترین و پرکاربردترین این پروانه ها در ساختمان پمپ های فاضلابی پرداخته میشود:

پروانه نیمه باز پمپ فاضلابی

پروانه های نیمه باز و بدون گرفتگی دارای یک پوشش پشتی با تعداد محدودی پره است. معمولاً می توانند یک جامد کروی 3 اینچی را با یک پمپ فاضلاب شناور 3 یا 4 اینچی عبور دهند. تعداد کم پره ها دهانه های پروانه بزرگی را برای عبور مواد جامد فراهم می کند.

فاصله های تنظیم شده بین صفحه سایش و لبه جلویی پروانه باعث می شود راندمان بالاتری در مقایسه با پروانه های گردابی اما کمتر از پروانه های کانال بسته داشته باشد. به علت ویسکوزیته بالای فاضلاب و همچنین وجود ذرات در فاضلاب موجود در مخزن لیفت استیشن، استفاده از پروانه های باز مناسب می باشد. در این پروانه ها، ذرات فاضلاب گیر نیفتاده و کارکرد و راندمان پروانه پمپ فاضلابی نسبتا بالا می باشد.

پروانه گردابی پمپ فاضلابی

این پروانه ها در قسمت بالای محفظه پمپ و خارج از مسیر جریان نصب می شوند. پروانه های گردابی یک اثر گردابی در سیال ایجاد می کنند. و آب و مواد جامد را بدون تماس مستقیم از طریق پمپ و دهانه خروجی تخلیه می کنند. مزیت پروانه گردابی، به حداقل رساندن خطر گرفتگی است. هنگامی که مایع پمپ شده دارای محتوای شن و ماسه بالایی باشد، پروانه گردابی انتخاب بهتری است. راندمان پمپ با پروانه گردابی معمولاً کمتر از پمپ دارای پروانه کانالی است. کاهش راندمان در این مدل از پروانه ها در حدود 30 درصد نسبت به پروانه نیمه باز نیز قابل مشاهده است. کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری ممکن است از کاهش کارایی برای برخی از برنامه‌های کاربردی پر زیان بیشتر باشد.

پروانه بسته پمپ فاضلابی

این طرح پروانه شامل یک پوشش جلو و عقب است که کانال های محصور شده ای را برای عبور فاضلاب و مواد جامد ایجاد می کند. با توجه به کانال های بسته و فاصله های تنگ بین پروانه و حلقه های سایش، این پروانه جزو مدل های با کارآمدی و بازده بالا شناخته شده است. مشکلات این پروانه در مورد مواد فیبری رشته ای مانند پارچه ها و الیاف مختلف مشاهده می شود.

پروانه خردکن‌دار پمپ فاضلابی

در حالت کلی، جهت عبور راحت تر الیاف و مواد رشته ای و نیز مواد جامد با امکان ایجاد گرفتکی، از پروانه های مجهز به خردکن و کاتر در ایستگاه های پمپاژ فاضلاب استفاده می شود، علی الخصوص اگر بر سر ورودی فاضلاب به مخزن پمپاژ، آشغالگیر مناسب نصب نگردیده باشد.

ایستگاه های پمپاژ گروه صنعتی آب سازه، به طور معمول برای فاضلاب های صنعتی و خانگی، دارای پمپ های پروانه خردکن دار یا کاتر دار می باشند. استفاده از این پمپ ها ریسک گرفتگی و آسیب پمپ های فاضلابی را کاهش داده و ذرات و آشغال های موجود در مخزن سپتیک فاضلابی لیفت استیشن توسط پروانه خردکن دار، خرد و گرد می شوند. یکی از مزایای اصلی ایستگاه های پمپاژ گروه صنعتی آب سازه، استفاده از پروانه های خردکن دار می باشد.

پروانه پمپ فاضلاب

طراحی سیستم ایستگاه پمپاژ فاضلاب

طراحی یک مجموعه پمپاژ فاضلاب کارآمد و بهینه مستلزم در نظر گرفتن بسیاری عوامل موثر می باشد. در واقع یک طراح بایستی به سوالات تعیین کننده در این زمینه پاسخ دهد:

  • مشخصات فیزیکی و شیمیایی سیال ورودی چیست
  • اندازه و شکل ایستگاه پمپاژ
  •  دقت اطلاعات جریان و جابجایی و میزان ضریب اطمینان برای طراحی
  •  منابع تامین انرژی در دسترس (مثل برق سه فاز یا تک فاز و …)
  • نوع نصب پمپ (نصب ثابت یا متحرک)
  •  تعداد کل پمپ ها، پمپ های رزرو و نحوه ورود آنها به مدار پمپاژ
  •  ارتفاع و تعداد لول‌سنج یا فلوتر
  •  مسیر پمپاژ، محل تخلیه، طول مسیر
  • افت ناشی از آن، تعداد شیرآلات و اتصالات، سرعت مجاز سیال در لوله

نحوه انتخاب پمپ فاضلابی در ایستگاه پمپاژ فاضلاب

  • جنس پمپ: پمپ در یک محیط تهاجمی کار می کند، باید مقاوم در برابر خوردگی باشد. بدین منظور از جنس پلاستیک، چدن و فولاد در نظر گرفته شده است.
  • حجم گودال تخلیه: هنگام انتخاب یک پمپ برای تخلیه سیستم فاضلاب در خانه، ابتدا باید حجم گودال تخلیه تعیین بشود. حجم گودال تخلیه کمک می کند تا انتخاب موتور قدرت دستگاه را تعیین کند.
  • عمق گودال: بر اساس این معیار، ظرفیت پمپاژ ضروری پمپ محاسبه می شود.
  • قطر ورودی و خروجی: به منظور اتصالات بین مخزن و پمپ مشخصات قطر ورودی و خروجی اهمیت دارد.
  • نوع فاضلاب: با استفاده از دانش در ارتباط با تراکم تخمینی توده فاضلاب، کمک خواهد کرد که تجهیزات مناسب را انتخاب کنید.
  • هد پمپ: حداکثر هد پمپ به ویژگی های کیفیت واحد اشاره دارد. در اکثر موارد، در عمل، هد پمپ کمی کمتر از توصیف سازنده است.
  • نوع خنک کننده: دو نوع خنک کننده موتور با مایع و روغن پمپ وجود دارد. گزینه دوم قابل قبول تر است، زیرا بازده خنک کننده بیشتر است. اما لازم به ذکر است که شاخص قیمت این پمپ ها بالاتر است و تنها برای پمپاژ خانوار برای پمپاژ فاضلاب استفاده می شود.

انواع پمپ در ایستگاه پمپاژ - آب سازه

هد و دبی پمپ

از مهمترین عواملی که می تواند در انتخاب پمپ فاضلابی مناسب موثر باشد، میزان هد و دبی در داخل پمپ است. باید توجه داشت که تغییر در هر کدام می تواند نوع و مدل پمپ فاضلابی را تغییر بدهد. تلفات انرژی در مسیر پمپاژ اعم از زانویی ها، شیرآلات و اتصالات باعث افزایش هد مورد نیاز برای رساندن فاضلاب به مقصد مورد نظر می شود. همچنین عواملی مانند حجم فاضلاب ورودی، زمان ماند، بازه روشن و خاموش شدن پمپ ها و غیره می تواند بر روی دبی اثر گذار باشند.

با استفاده از هد و دبی مورد نظر می توان نوع و مدل پمپ فاضلابی مناسب برای انتقال فاضلاب را انتخاب کنیم. به طور مثال اگر دبی متوسط و هد نسبتا بسیار بالا باشد، پمپ فاضلابی به صورت معمولی تک پروانه مناسب نیست و باید از پمپ های قوی تر با تعداد پروانه بیشتر استفاده کرد. همچنین اگر دبی و هد چندان زیاد نباشد، استفاده از یک پمپ بسیار قوی با تعداد پروانه زیاد باعث ایجاد استهلاک و مصرف برق زیاد می شود. بهتر است از یک پمپ با تعداد پروانه کمتر و الکتروموتور با دور کمتر استفاده کرد.

جنس و دوام پمپ فاضلابی

پمپ های فاضلاب عمر خود را غوطه ور در فاضلاب می گذرانند، بنابراین برای دوام باید دوام داشته باشند. با در نظر گرفتن این موضوع، پمپ فاضلاب معمولاً از چدن یا ترموپلاستیک ساخته می شود. پمپ‌های چدن گران‌تر هستند، اما قوی‌تر و بادوام‌تر هستند. پمپ ترموپلاستیک‌ها هزینه کمتری دارند زودی از بین می‌روند. پروانه که بخشی از پمپ است و آب را به حرکت در می آورد نیز باید بادوام باشد. این پروانه باید در برابر مواد زائد جامد عبوری از آن مقاومت کند. بسیاری از پمپ‌های فاضلاب از پروانه‌هایی استفاده می‌کنند که از پلاستیک مرغوب تشکیل شده‌اند. اما پمپ‌های سطح بالاتر دارای پروانه‌هایی هستند که از مواد قوی‌تر از جمله آلومینیوم و چدن ساخته شده‌اند.

نحوه انتخاب پمپ در ایستگاه پمپاژ فاضلاب - آب سازه

اندازه و وزن پمپ فاضلاب

هنگام خرید پمپ فاضلاب، مهم است که اندازه و وزن آن را در نظر بگیرید. وزن این مدل ها بسته به نوع ساخت متفاوت است. پمپ هایی با محفظه های چدنی سنگین می توانند تا 20 کیلوگرم وزن داشته باشند. در حالی که مدل هایی که دارای ساختار چدنی و پلاستیکی هستند ممکن است حدود 9 کیلوگرم وزن داشته باشند. در نظر گرفتن اندازه ورودی و خروجی پمپ نیز بسیار مهم است. یک پمپ فاضلاب خانگی به ورودی و خروجی حداقل 2 اینچ نیاز دارد. هر چیز کوچکتر به راحتی مسدود می شود.

توان پمپ یا اسب بخار

مهم است که به یاد داشته باشید که طول عمر پمپ فاضلاب با تعداد ساعات کارکرد آن مرتبط است. پمپ های فاضلاب قوی تر برای جابجایی فاضلاب باید کمتر کار کنند. این بدان معنی است که آنها نسبت به پمپ فاضلاب ضعیف تر، طول عمر بیشتری خواهند داشت. بنابراین، یک پمپ فاضلاب با قدرت کمتر ممکن است هزینه اولیه کمتری داشته باشد. اما به اندازه یک پمپ فاضلاب قوی تر دوام نخواهد آورد و صرفه جویی را خنثی می کند.

قیمت و خرید پمپ فاضلاب

قیمت پمپ فاضلابی بر اساس پارامترهای مختلفی تعیین می شود. در ذیل به برخی از پارامترهای تعیین قیمت پمپ فاضلاب اشاره شده است. برای آگاهی و کسب اطلاعات دقیق از قیمت پمپ فاضلابی و خرید انواع پمپ برای ایستگاه پمپاژ با کارشناسان آب سازه تماس فرمایید.

  • سایز و توان پمپ
  • جنس پروانه و پمپ
  • نوع پروانه و محور دوران پمپ
  • مستغرق بودن یا نبودن
  • بررسی دقیق فاضلاب و اندازه و جنس ذرات معلق در فاضلاب
  • قسمت های ورودی و خروجی
  • عمقی که قرار است پمپ کار کند

جهت دریافت مشاوره رایگان، قیمت و خرید با ما در تماس باشید.

 02126410244 و 02126410245

 09196576008

امتیاز 5/5 از 3 رای

محصولات مرتبط

پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی (پکیج تصفیه فاضلاب شیمیایی) گروه صنعتی آب سازه، به‌ عنوان یک سیستم از پیش‌ ساخته و مهندسی‌ شده، طراحی شده است...
آشغال گیر از ضروری ترین و مهم ترین بخش های تمام تصفیه خانه های فاضلاب شهری و صنعتی و یکی از انواع تجهیزات تصفیه فاضلاب...
پکیج تصفیه فاضلاب انسانی یا بهداشتی، دستگاهی است که برای تصفیه فاضلابی طراحی شده که توسط انسان در محیط‌ های مسکونی، اداری و تجاری تولید...
گروه صنعتی آب سازه بزرگترین تامین کننده انواع بلوئر هوادهی از جمله بلوئر روتس، بلوئر ساید چنل، بلوئر مغناطیسی را به همراه انواع دیفیوزر به...
شرکت آب سازه بزرگترین تامین کننده انواع دیفیوزر هوادهی می باشد. از دیفیوزر شرکت آب سازه در انواع پروژه های بزرگ و کوچک مانند پکیج...
پکینگ مدیا یکی از محصولات مورد استفاده در سیستم های تصفیه فاضلاب می باشد که بستری برای افزایش رشد چسبیده بیولوژیکی را فراهم میکند. پکینگ...
پکیج تصفیه فاضلاب فایبرگلاس یا GRP (کامپوزیتی)، یک دستگاه مدرن و کارآمد برای تصفیه انواع فاضلاب صنعتی و بهداشتی در صنایع مختلف و محیط‌ های...
پکیج تصفیه فاضلاب فلزی یک سیستم پیشرفته و کارآمد برای تصفیه فاضلاب صنعتی، بهداشتی، انسانی، خانگی، شهری و بیمارستانی است که با استفاده از ورق...
چربی گیر رستوران یا حوضچه چربی گیر آشپزخانه، یک مخزن ضروری در سیستم چربیگیری فاضلاب است که برای جلوگیری از گرفتگی و ورود پساب چرب و...
این روز ها با توجه به کمبود آب و شرایط محیط زیست، تصفیه فاضلاب و پساب های بهداشتی و صنعتی به یک امر مهم و...

مشاوره رایگان و خرید

تماس با ما

اشتراک گذاری

لینک کوتاه محصول

https://absaze.com/?p=1174

نظرات شما

2 پاسخ

  1. در ارتباط با این محصول مشاوره می خواستم. این پمپ ها با دوام هستند؟ من چند پمپ برای فاضلاب صنعتی می خوام.

    1. سلام خانم غلام پور عزیز
      برای دریافت مشاوره در ارتباط با مشخصات، قیمت و خرید این محصول لطفا مشخصات محصول مد نظر را به شماره واتساپ 09196576008 ارسال بفرمایید. در اسرع وقت کارشناسان ما با شما تماس می گیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *