با استفاده از چربی گیر DAF می توان چربی ها را با سیستم شناورسازی از پساب صنعتی با راندمان بالا حذف نمود و فرایند تصفیه را بهبود بخشید. فاضلاب تولید شده توسط صنایع، قبل از ورود به شبکه فاضلاب، منابع آبی و یا پیش از استفاده مجدد باید مورد تصفیه و پالایش قرار بگیرد. چربی گیر صنعتی DAF، با راندمان بالای 90 درصد می تواند جامدات، چربی ها و روغن ها، گریسها و جامدات معلق و مواد آلی را از انواع فاضلاب صنعتی و شهری و جریانهای فاضلاب حذف کند. در ادامه به مزایا و کاربردهای چربیگیر DAF، عملکرد و طراحی و ساخت آن می پردازیم. با ما همراه باشید.
چربی گیر فاضلاب DAF چیست ؟
چربیگیر DAF یا شناور سازی با هوای محلول (Dissolved air flotation) یکی از مورد استفاده ترین روش های تصفیه در مبحث تصفیه فاضلاب و همچنین یکی از گسترده ترین روش های تصفیه فاضلاب است که در بخش های مختلف مانند تصفیه فاضلاب صنعتی، فاضلاب شهری، نمک زدایی و برای استفاده مجدد آب به کار گرفته می شود.
کاربرد چربی گیر DAF در تصفیه فاضلاب
از چربیگیر DAF برای برآوردن اهداف مختلف تصفیه از جمله بازیابی محصول و استفاده مجدد، پیش تصفیه برای برآوردن محدودیت های تخلیه فاضلاب، پیش تصفیه برای کاهش بار در سیستم های تصفیه بیولوژیکی پایین دست، تصفیه بیولوژیکی پساب و تغلیظ بیوسولیدها استفاده می شود.
استفاده از فرایند چربی گیر DAF برای صنایع و پساب و فاضلاب زیر قابل بهره برداری است:
- تصفیه فاضلاب های صنایع اتومبیل سازی و هواپیماسازی
- تصفیه فاضلاب پالایشگاه های نفت و گاز
- تصفیه فاضلاب صنایع ذوب و آلیاژ فلزات
- تصفیه فاضلاب صنایع نساجی
- تصفیه فاضلاب پایانه ها و بنادر نفتی
- تصفیه پساب صنایع تولید مواد شوینده و شیمیایی
- تصفیه پساب های صنایع کاغذ سازی
- حذف جوهر و رنگ از پساب های صنعتی
- پساب صنعتی
- تصفیه خانه آب
- حذف جلبک
- کشتارگاه ها
- فرآوری و بسته بندی گوشت
- لبنیات
- مواد غذایی
- کارواش ها
- پالایشگاه روغن و چربی
- صنعت پتروشیمی
- فراوری فلزات
- صنعت نساجی
- صنایع آرایشی و بهداشتی
- آشپز خانه های صنعتی
مزایای چربی گیر فاضلاب DAF شرکت آب سازه
اصلی ترین دلیل کاربرد گسترده این نوع از تجهیزات چربی گیری فاضلاب ، مزایای متعدد و برتری های آن نسبت به سایر تجهیزات این حوزه می باشد. مهم ترین مزایا DAF عبارتند از:
- طراحی، ساخت و تولید DAF با توجه به کاربرد آن در مدت زمان کوتاه
- ارزان بودن قیمت چربی گیر DAF
- مقاومت بالا در برابر خوردگی
- نصب و تعمیر آسان با هزینه کم
- نیاز به فضای کم برای نصب
- راندمان و کارایی بالا در حذف مواد کلوئیدی و ذرات معلق در فاضلاب
- تصفیه فاضلاب با بوی اندک
- کاربرد زیاد در صنایع مختلف
- کیفیت بالای پساب تصفیه شده
- راه اندازی سریع
- کار کرد آسان
انواع سیستم چربی گیر صنعتی
سیستم چربی گیر صنعتی اشکال مختلفی دارند. از جمله رایج ترین آنها می توان به سیستم شناورسازی هوای محلول (چربی گیر صنعتی)، سیستم جداکننده روغن آب، سیستم تصفیه هوازی و سیستم شناورسازی گاز القایی اشاره کرد. این سیستم های تصفیه آب هم از نظر اصول عملکرد و هم از نظر اهدافی که برای آن طراحی شده اند از یکدیگر متفاوت هستند.
سیستم تصفیه هوازی
یک سیستم تصفیه هوازی شامل یک مرحله پیش تصفیه، یک مرحله هوادهی، یک مرحله ته نشینی و یک مرحله ضد عفونی است. مرحله هوادهی که در آن هوا وارد می شود، مشابه ترین مرحله سیستم فاضلاب DAF است. در مرحله هوادهی، زیست توده ضایعات بیولوژیکی فاضلاب را هضم می کند. زیست توده باید در معرض هوا قرار گیرد زیرا هضم یک فرآیند هوازی است و یک محیط هوازی به زیست توده اجازه رشد می دهد.
سیستم ارائه شده توسط سازندگان تصفیه هوازی و سازندگان شناور هوای محلول عمدتاً در هدف هوایی که به فاضلاب وارد می شود متفاوت است. در یک سیستم شناورسازی با هوای فشرده DAF، هوا وارد می شود تا باعث شود مواد جامد به سطح شناور شوند. در حالی که در سیستم تصفیه هوازی، هوا برای کمک به زیست توده در هضم زباله های بیولوژیکی در فاضلاب وارد می شود.
سیستم شناور محلول
تجهیزات فلوتاسیون هوای محلول (که به تجهیزات تصفیه آب DAF نیز گفته می شود) در بسیاری از تصفیه خانه های آب آشامیدنی استفاده می شود. در واقع، تصفیه فاضلاب DAF از سال 2000 در بیش از 50 تصفیه خانه آب آشامیدنی در آمریکای شمالی مورد استفاده قرار گرفته است. سازندگان فلوتاسیون هوای محلول سیستمی را ارائه می دهند که شامل یک مخزن شناور، یک پمپ بازیافت است. آب تغذیه به مخزن فلوتاسیون جریان می یابد و آب پساب از مخزن فلوتاسیون خارج می شود.
آب بازیافتی از آب خروجی گرفته می شود و به یک درام هوا پمپ می شود. با عبور آب بازیافتی به داخل درام هوا، هوای فشرده وارد آب بازیافت می شود. درام هوا تحت فشار است، که باعث می شود هوای فشرده در آب بازیافتی حل شود. آب بازیافتی به مخزن شناور برگشت داده می شود، جایی که فشار کاهش می یابد و باعث می شود هوای محلول از آب بازیافتی خارج شود. حبابها به ذرات جامد موجود در آب در مخزن شناور میچسبند و آنها را به سطح میبرند، جایی که یک لایه کف تشکیل میدهند که توسط یک کفگیر یا شفافکننده کاملا از آب خروجی جدا میشود.
سیستم جداکننده روغن آب
یک سیستم جداکننده روغن آب شامل یک جداکننده با یک ورودی و یک خروجی است که با فاصله ای از هم جدا شده اند که اجازه می دهد تا روغن به سمت بالا شناور شود و مواد جامد به سمت پایین ته نشین شوند زیرا آب از ورودی به خروجی می رود. روغن از سطح جدا می شود در حالی که لجن تشکیل شده از جامدات از کف جدا کننده خراشیده می شود.
طرز کار دستگاه چربی گیر DAF
برای حذف موثر چربی، روغن و لخته ها از فاضلاب اعمال روش شناورسازی امری ضروری است. چربیگیر DAF به طور خاص برای تصفیه پساب حاوی مواد جامد که برای شناور سازی به سطح وسیعی نیاز دارند و چگالی لازم برای شناور سازی را ندارند طراحی شده است. همچنین هنگامی که ترکیباتی از قبیل امولوسیون و روغن در فاضلاب وجود دارد، استفاده از شناور سازی با هوای محلول ضروری است که موجب بهبود شناورسازی این ترکیبات می شود.
آلاینده ها با استفاده از محلول حل شده هوا در آب که با تزریق هوا تحت فشار به جریان بازیافت پساب DAF شفاف شده تولید می شود، حذف می شوند. این جریان بازیافت سپس با فاضلاب ورودی در یک محفظه تماس داخلی که در آن هوای محلول به شکل حبابهایی به اندازه میکرون از محلول خارج میشود که به آلایندهها متصل میشوند، ترکیب و مخلوط میشود. حباب ها و آلاینده ها به سطح بالا می روند و یک بستر شناور از مواد را تشکیل می دهند که توسط یک کفگیر سطحی برای جابجایی بیشتر در یک قیف داخلی خارج می شود.
اجزای پکیج چربی گیر DAF
- مخزن تحت فشار برای حل نمودن هوا در آب تحت فشار عملیاتی ۳ الی ۵ اتمسفر
- کمپرسور تامین هوا با فشار مورد نیاز
- تانک شناورسازی مجهز به اسکیمر
- پمپ انتقال فاضلاب با فشار مورد نیاز
- مخازن و تجهیزات مربوط به واحد تزریق ماده منعقدکننده و پلیمر
- لوله و اتصالات و لوزم جانبی
- میکسر
- تیوپ حل کننده هوا
- سیستم جمع آوری لجن و خروجی برای تخلیه مواد منعقد و لخته شده
- تابلو برق و ادوات ابزار دقیق
- کمپرسور تامین هوا با فشار مورد نیاز
- لوله و اتصالات و لوزم جانبی
- تیوپ حل کننده هوا
- سیستم جمع آوری لجن و خروجی برای تخلیه مواد منعقد و لخته شده
مخزن تحت فشار
این مخازن از نظر شکل ظاهری بصورت استوانهای، مکعبی و سیلندری ساخته میشوند. از نظر هندسی در مخازن استوانهای فاصله محور استوانه تا شعاع در تمام نقاط برابر است. قیمت چربی گیر می تواند با توجه به حجم مخزن متفاوت باشد.
میکسر (MIXER)
جهت اختلاط سریع از یک دستگاه استاتیک میکسر استفاده شده است. واحد همزن سريع استاتيكي قابل نصب بر خط لوله بوده لذا محلي نزديك به پکیج تزریق کلر براي استقرار آن پيشبيني خواهد گرديد.
تانک شناورسازی مجهز به اسکیمر
اویل اسکیمر (oil skimmer) یا دستگاه های روغن روب یکی از مهم ترین تجهیزات تصفیه فاضلاب است. این قسمت به منظور جداسازی سطح روغنی روی آب استفاده میشود.
پمپ انتقال پساب با فشار مورد نیاز
پمپ انتقال در حالت white water تولید می شوند. این نوع پمپ، آب را پمپاژ و همچنین هوا را به داخل آب تزریق میکند. با توجه به هزینه بالای پمپ ها، مرحله ی پیش تصفیه پیشنهاد می شود. این امر از مسدود کردن و آسیب رساندن به پمپ ها جلوگیری می کند. در انتخاب پمپ بايد نوع، مشخصات، ظرفيت، ارتفاع پمپاژ و تعداد آنها مورد بررسي و توجه قرار گيرد. عوامل اوليه اي كه بايد در انتخاب پمپ مورد توجه قرار گيرد عبارتند از كيفيت آب، ظرفيت پمپاژ، ارتفاع پمپاژ و هد فشاري مورد نياز، شرايط بهره برداري و نحوه ی استفاده از پمپ و غیره.
مخازن و تجهیزات مربوط به واحد تزریق ماده منعقدکننده و پلیمر
به منظور تزریق و تعیین میزان دوز مواد شیمیایی از جمله منعقدکننده و کمک منعقدکننده بهینه، بایستی بر روی نمونه آب، آزمایش جارتست صورت گیرد. با استفاده از این روش، بهترین حذف محاسبه می شود.
معمولا برای حذف مواد کلوئیدی آب و پساب، از ترکیبات فلزاتی مانند آلومینیوم، آهن یا برخی از ترکیبات الکترولیت استفاده می شود. از جمله املاح فلزات که به عنوان منعقد کننده وارد آب می شود، میتوان به آلوم، آلومینات سدیم، سولفات فریک و کلرور فریک اشاره کرد. در این واحد به دلیل تولید کمپلکس های سیلیس و آلومینیوم و همچنین مقاوم بودن این مواد در برابر حذف، کلرور فریک به عنوان منعقد کننده انتخاب شده است. در ذیل واحدهای این بخش تشریح شده است. انعقاد طی سه مرحله انجام می گیرد:
- در مرحله اول، یون های Al +3 یا Fe +3 تعداد قابل ملاحظه ای از ذرات کلوئیدی عامل کدورت با بار منفی را جذب می کنند.
- در محله دوم ، این ذرات تجمع یافته و تشکیل توده های کوچکی را داده که به آنها لخته ی ریز گفته میشود.
- در مرحله سوم به خاطر اینکه لخته های ریز بار مثبت دارند، هنوز هم جذب یون های منفی مثل قلیائیت حاصل از آهک ادامه داشته و به این ترتیب ترکیبات لخته ای ایجاد شده به خاطر داشتن حلالیت کم، رسوب خواهند کرد.
مخزن نگهداری و متعادل ساز
مرحله بعدی استفاده از مخزن متعادل کننده است که در آن سیال برای مدت معینی در این مخزن باقی می ماند تا دما، pH و مواد جامد آن به تعادل برسند. مخزن انعقاد و لخته سازی یک فرایندی است که پیش از شناور سازی با هوای محلول قرار می گیرد که در آن دوز معینی از ماده منعقد کننده، پلی الکترولیت و تنظیم کننده pH برای تشکیل موثر لخته ها به فاضلاب تزریق می شود. سپس فاضلاب از مخزن انعقاد و لخته سازی به مخزن چربی گیر DAF پمپ می شود.
سیستم هدایت آب تصفیه شده به سیستم تحت فشار
یک پمپ سیرکوله (چرخشی) بخشی از آب تصفیه شده را به یک سیستم فشار اشباع هدایت می کند. این آب تا 6 بار تحت فشار قرار می گیرد. قرار گرفتن در معرض این فشار موجب انحلال هوا در آب می شود. پس از ورود پساب به درون مخزن DAF از فشار کاسته شده که منجر به تولید میکرو حباب هوا می شود. میکرو حباب های محلول در آب جامدات و سایر ترکیباتی که خاصیت شناوری ندارند را معلق کرده و باعث حذف آن ها می شود. قطر حباب ها بین 30 تا 50 میکرون است، قطری ضروری برای شناور سازی کارآمد. حباب ها به سرعت به ذرات می چسبند و آن ها را به سطح می آورند.
مخلوطی همگون از آب و حباب در محفظه ورودی DAF با شرایط جریان آرام توزیع می شود . ذرات شناور مستقیما به سیستم آبگیری در قسمت بالایی هدایت می شوند. و از آنجا از طریق سیستم کفاب گیر حذف می شوند. آب تصفیه شده از طریق یک سیستم از مخزن خارج می شود. بخشی از این جریان آب تصفیه شده طبق آنچه گفته شده توسط پمپ سیرکوله به سیستم تراکم هوا منتقل می شود.
حذف لجن از سیستم DAF
در مرحله بعدی لجن تولید شده در قسمت آشغال گیر، پیش تصفیه و مخزن شناورسازی DAF باید با استفاده از سیستم استخراج لجن حذف شوند. استفاده از پمپ لجن و مخزن نگهداری لجن راه مناسبی برای دفع لجن است.
طراحی و ساخت پکیج چربی گیر DAF
تیم گروه صنعتی آب سازه متشکل از متخصصین و مهندسین با تجربه با تکیه بر تکنولوژی به روز و با استفاده از دانش فنی و مطالعات مهندسی دقیق پکیج های چربی گیر DAF را با توجه به میزان آلایندگی ورودی و خروجی مد نظر و بر اساس دبی فاضلاب طراحی و اجرا می کند. پکیج های چربیگیر صنعتی آب سازه با جنس بدنه فایبرگلاس طراحی و تولید می شوند. برای مشاوره در ارتباط با انتخاب پکیج چربی گیر DAF مناسب با کارشناسان تخصصی ما در ارتباط باشید.
ویژگی های پکیج چربی گیر فاضلاب DAF
- قابلیت حذف بیش از ۹۹درصد چربی های امولسیونی و آزاد و ذرات معلق
- قابلیت حذف بیش از ۷۵ درصد بار آلودگی شیمیایی (COD) پساب
- شفاف شدن پساب خروجی دراثر حذف ذرات کلوئیدی
- سهولت حمل و نقل و نصب به علت ساخت DAF به صورت پکیج های یکپارچه
- قابلیت تولید لجن نسبتا جامد و کم آب
- قابلیت حذف دترجنت از پساب
چه نکاتی باید برای سیستم چربی گیر صنعتی رعایت بشود؟
با استفاده از منعقد کننده های معدنی و آلی می توان راندمان این سیستم چربی گیر صنعتی را افزایش داد. با استفاده از لوله های مارپیچی از یک طرف مواد منعقد کننده تزریق می گردد. مخلوط هوا با مایع تحت فشار نیز جهت اختلاط بهتر به داخل این لوله ها تزریق می گردد.
در سیستم چربی گیر DAF، قسمتی از آب تمیز و شفاف شده، به لوله های فلوکولاتور وارد شده و بخشی از آن نیز مستقیما به واحد شناورسازی منتقل می گردد. آب اضافه تصفیه شده نیز از سیستم خارج می گردد. زلال بودن آب خروجی از واحد یکی از معیارهای کارکرد مناسب این سیستم می باشد.
در بعضی موارد تانک های انعقاد و لخته سازی به جای لوله های فلوکولاتور مورد استفاده قرار می گیرند.در این حالت مواد منعقد کننده در یک فاصله زمانی حدود ۵ دقیقه با پساب در تانک انعقاد مخلوط می گردد و سپس به داخل تزریق می شود. این فرایند هنگامی که پساب ورودی خنثی نمی باشد و زمان کافی جهت خنثی سازی وجود دارد. از طرفی به راحتی توسط کاربر قابل کنترل می باشد، نسبت به فلوکولاتورهای لوله ای برتری دارد.
قیمت چربی گیر DAF
بر اساس ظرفیت، میزان چربی، روغن و گریس، می توان قیمت چربی گیر DAF را محاسبه کرد. با توجه به این موضوع که برای صنایع مختلف باید چربی گیر منحصر به فرد خود را طراحی کرد، قیمت این پکیج ها متفاوت است. برای دریافت قیمت و مشخصات فنی این محصول، اطلاعات دستگاه مورد نظر به همراه ظرفیت و دبی فاضلاب،را برای کارشناسان آب سازه ارسال فرمایید تا در روند خرید شما را راهنمایی کنند.