پکیج تصفیه فاضلاب دامداری با استفاده از روش های تصفیه مدرن و ویژه، فرآیند تصفیه فاضلاب دامداری را با بازدهی بالا و قابلیت استفاده مجدد از پساب تصفیه شده مطابق با استاندارد های محیط زیست انجام می دهد. از آن جا که صنعت دامداری با کشت و صنعت همراه است و راه اندازی و بهره برداری می شود تامین آب مورد نیاز برای بخش کشاورزی به وسیله تصفیه فاضلاب دامداری می تواند بخش عظیمی از مشکلات تامین آب را بهبود ببخشد. پکیج تصفیه فاضلاب دامداری یکی از انواع پکیج تصفیه فاضلاب می باشد. استفاده از پکیج تصفیه فاضلاب دامداری یک راه حل مقرون به صرفه هم برای تصفیه فاضلاب و هم برای استفاده مجدد از آب است.
جهت اطلاع از قیمت و خرید پکیج تصفیه فاضلاب دامداری و دریافت مشاوره رایگان با ما در تماس باشید.
پکیج تصفیه فاضلاب دامداری
میزان تصفیه فاضلاب دامداری برای تخلیه به شبکه و یا استفاده مجدد به استاندارد های تعیین شده توسط سازمان محیط زیست بستگی دارد. برای تصفیه مناسب فاضلاب دامداری باید از حذف نیتروژن و فسفر اطمینان حاصل شود تا سمیت نیتروژنی و جلبک زایی رخ ندهد. همچنین چربی و روغن از مهم ترین پارامتر های تصفیه فاضلاب دامداری هستند که باید مورد تصفیه قرار بگیرد.
اگرچه مطالعات روش های تصفیه فیزیکی و تصفیه شیمیایی را کارآمد نشان داده اند اما در پکیج تصفیه فاضلاب دامداری بیشتر از روش بیولوژیکی برای تصفیه فاضلاب استفاده می شود. روش تصفیه زیستی مقرون به صرفه تر است و همچنین لجن کمتری تولید کرده و حتی در صورت طراحی مناسب، فرایند تصفیه همراه با تولید گاز متان است که می تواند جمع آوری و مورد استفاده قرار بگیرد.
در دامداری ها عمده فاضلاب ناشی از شستن شیر و خون است بنابراین حذف BOD و TSS باید مورد توجه قرار بگیرد. همچنین شستن شیر دوش عمدتا با کمک اسید ها و باز ها صورت می گیرد و بنابراین این موضوع نیز باید در ساخت پکیج تصفیه فاضلاب دامداری مد نظر قرار بگیرد.
با توجه به وجود مواد مغذی بالا در فاضلاب دامداری میکرواورگانیسم ها مواد مغذی کافی برای تجزیه مواد آلی را در اختیار دارند. تصفیه های بی هوازی مانند پکیج تصفیه UASB و پکیج تصفیه A2O می توانند بیشترین بازده را در تصفیه فاضلاب دامداری داشته باشند.
لزوم تصفیه فاضلاب دامداری و گاوداری
فاضلاب حاصل از صنعت دامداری شامل ویروس ها و عوامل بیماری زای فراوان و همچنین نیتروژن و فسفر بالا است. در صورت تخلیه این نوع فاضلاب به آب های زیر زمینی و یا سطحی باعث از بین رفتن موجودات زنده و در نهایت آسیب به انسان می شود. از سوی دیگر در صورت تخلیه به شبکه فاضلاب تصفیه خانه های فاضلاب توانایی تصفیه کامل این آلودگی را ندارند و با مشکلات شوک بار و شوک دبی مواجه می شوند. عمده ترین موارد مصرف آب تصفیه شده در بخش های مختلف شامل بخش های ذیل می باشد.
- شرب دام
- شستشوی شیردوش
- اسپری مرطوب
- شستشوی گوساله دان و زایشگاه
- شستشوی محل استراحت دام با استفاده از سیستم washing
مزایا پکیج تصفیه فاضلاب گاوداری
- این پساب ها حاوی املاح مفیدی برای گیاهان هستند و می توان برای آبیاری زمین های کشاورزی مورد استفاده قرار گیرند.
- حذف مواد جامد و معلق از پساب های دامداری
- تصفیه و حذف نیتروژن و فسفر موجود در پساب گاوداری
- حذف BOD و COD
- هزینه مناسب و مقرون به صرفه
- ممانعت از انتشار بو در مراحل مختلف تصفیه در فضای اطراف
- تصفیه سریع و در مدت زمان کوتاه
- قابلیت حمل و نصب آسان در محیط های مختلف
- راه اندازی و بهره وری سریع نسبت به ساخت تصفیه خانه
- نگهداری و تعمیر آسان
ویژگی های فاضلاب دامداری
صنایع دامداری و دامپروری حجم زیادی فاضلاب تولید می کنند که شامل آلاینده های زیادی با غلظت بالا می شود که مدیریت آن را سخت می کند. این نوع فاضلاب در صورت تخلیه به آب زیر زمینی و یا آب سطحی باعث آسیب به منابع آب و موجودات زنده می شود. نوع فاضلاب دامداری تولید شده در هر مرکز متفاوت است. به طور کلی آلاینده های این فاضلاب شامل رنگ، جامدات معلق، COD بالا، BOD بالا، فلزات سنگین، نیتروژن، فسفر، و باکتری های بیماری زا می شود.
فاضلاب دامداری ممکن است از چندین منبع مختلف تولید شود. شست و شوی شیر دوش، شست و شوی زایشگاه و شرب دام از مهم ترین منابع تولید کننده فاضلاب هستند. و اگر در دامداری کود به وسیله شست و شو جمع آوری شود فاضلاب تولیدی از شست و شوی محل استراحت دام نیز به سایر فاضلاب ها اضافه می شود.
پساب های نیمه سنگین: شامل پساب ناشی از شتشوی شیردوشی، شستشوی مخازن، آبشخورها، گوسالهدانی، زایشگاه و بیمارستان
پساب های سنگین: شامل پساب حاصل از سپراتور، فری استال ها و سالن های انتظار، دارای کود مایع یا پسماند
مراحل پکیج تصفیه فاضلاب دامداری
با توجه به نوع فاضلاب تولیدی در مراکز دامداری و پارامتر های کیفی این فاضلاب پکیج تصفیه فاضلاب دامداری به شکلی متفاوت از پکیج تصفیه فاضلاب بهداشتی طراحی می شود که در ادامه هر یک از اجزا پکیج تصفیه فاضلاب دامداری معرفی شده است.
مرحله تصفیه پیشین
- آشغالگیر دستی و مکانیکی: اولین واحد هر پکیج تصفیه فاضلاب آشغالگیر است. آشغالگیر به صورت فیزیکی مواد جامد درشت و معلق را از فاضلاب خام حذف می کند. این کار از آسیب های احتمالی وارده به پمپ ها و سایر تجهیزات و همچنین از گرفتگی لوله ها و کانال جلو گیری می کند.
مرحله تصفیه اولیه
- واحد چربی گیر: در واحد چربی گیر با استفاده از هوادهی و منعقد کننده ها موادی که قابلیت شناورسازی را دارند معلق شده و سپس با استفاده از کفاب گیر از فاضلاب حذف می شوند.
- متعادل ساز: برای تنظیم دبی و همچنین ثابت نگه داشتن بار آلاینده در فاضلاب ورودی به مخزن تجزیه زیستی از یک مخزن متعادل کننده استفاده می شود. در این مخزن پس از رسیدن فاضلاب به حجم معین به سمت مخزن بعدی پمپاژ می شود.
مرحله تصفیه ثانویه
مخزن تجزیه بی هوازی: بیشترین بازده تصفیه در مخازن تصفیه بیولوژیکی رخ می دهد. فرایند های بی هوازی از جمله UASB و تصفیه فاضلاب به روش UAFB و غیره در این مرحله مورد استفاده قرار می گیرد. در این مرحله گاز متان و H2S تولید می شود که باعث ایجاد بوی بد در محیط می شوند.
تصفیه هوازی: در تصفیه هوازی معمولا از روش تصفیه فاضلاب به روش RBC مانند MBBR و یا هوادهی گسترده استفاده می شود. همچنین ترکیبی از فرایند هوازی بی هوازی و غیر هوازی با نام A2O نیز از فرایند های موثر برای تصفیه فاضلاب دامداری محسوب می شوند.
مرحله ته نشینی
پس از انجام فرایند تصفیه زیستی بر فاضلاب، لجن و زیست توده های زیادی تولید می شود که وزنی سنگین تر از آب دارند. در این مخزن به لجن موجود در فاضلاب زمان کافی داده می شود تا در کف مخزن رسوب کند. در نهایت این لجن با استفاده از پمپ به هاضم لجن و بخشی از آن به عنوان لجن برگشتی مورد استفاده قرار می گیرد.
مخزن ضد عفونی کننده
به علت وجود عوامل بیماری زا، ویروس و انگل در فاضلاب دامداری جانمایی واحد ضد عفونی کننده در پکیج تصفیه فاضلاب دامداری الزامی است. برای ضدعفونی کردن پساب تصفیه شده به طور رایج از فرایند کلر زنی استفاده می شود. اما با این حال روش های دیگری مانند استفاده از اشعه UV و یا ازن ژنراتور نیز برای ضد عفونی کردن پساب قابل استفاده هستند. در نهایت برخی از این واحد ها ممکن است با توجه به حجم و کیفیت فاضلاب دامداری حذف و یا دچار تغییراتی شوند که با نظرات کارشناسان فرایند و طراحان در پکیج تصفیه فاضلاب دامداری اعمال می شود.
قیمت پکیج تصفیه فاضلاب دامداری
قیمت پکیج تصفیه فاضلاب دامداری با توجه به جنس بدنه، اندازه و ظرفیت مخزن، نوع تجهیزات به کار رفته در آنها و همچنین برند قطعات مورد استفاده در پکیج تعیین می گردد. برای استعلام قیمت می توانید با کارشناسان شرکت آب سازه تماس بگیرید.
2 پاسخ
سلام آیا از پساب های تصفیه شده می توانیم به عنوان کود برای زمین های کشاورزی استفاده کنیم؟
سلام و عرض ادب
با توجه به نوع تصفیه فاضلاب، در صورتی که آب خروجی از پکیج، با استاندارد کشاورزی مطابقت داشته باشد، می تواند برای زمین های کشاورزی و آبیاری استفاده شود.
به علت وجود نیترات و فسفات موجود در آب خروجی از پکیج، این آب می تواند برای زمین های کشاورزی بسیار مفید باشد.