آب سازه
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

بوستر پمپ

بوستر پمپ آبرسانی

بوستر پمپ یکی از پرکاربردترین پمپ ها می باشد. انواع بوستر پمپ در تامین آب شرب مراکز اداری و تجاری، تفریحی و ورزشی و در صنعت کشاورزی در سیستم آبیاری تحت فشار در گلخانه ها و همچنین باغات کشاورزی با سیستم کشت صنعتی کاربرد فراوان دارد. همچنین در سیستم اطفا حریق تحت عنوان بوستر پمپ آتش نشانی و بوستر پمپ آبرسانی مصرف فراوانی دارد. شرکت اب سازه به عنوان تخصصی ترین مرکز مشاوره در زمینه نحوه انتخاب بوستر پمپ و فروش بوستر پمپ، بوستر پمپ آبرسانی، بوستر پمپ آتش نشانی وغیره آماده ارائه خدمات به مشتریان خود می باشد.

این بوستر پمپ آبرسانی دستگاهی است متشکل از چندین موتور پمپ  که به شکلی موازی به یکدیگر متصل شده اند، و توسط تابلو فرمان هوشمند به صورت جداگانه کنترل می شوند. عموما هنگامی که آب شهری نتواند فشار مورد نیاز بلندترین واحد مصرف کننده در ساختمان با حداقل 30 Psi را تامین نماید از بوستر پمپ ها استفاده می کنیم. یک بوستر می تواند شامل تنها یک پمپ سانتریفیوژ، منبع تحت فشار، Pressure Switch، مانومتر و اتصالات ورودی و خروجی باشد.

💡 آنچه در این مطلب می خوانید:

بوستر پمپ چیست؟

بوستر پمپ بعنوان یکی از مهمترین تجهیزات در ساختمانهای مسکونی، اداری، تجاری، ایستگاه های آتشنشانی و موتورخانه ها مخصوصا موتورخانه های آپارتمان های بلند مرتبه است. یکی از مشکلات عمده در سیستم های آب شهری و آب ساختمان ها تنظیم فشار آبی که به لوله ها پمپ می شود. این سیستم وظیفه دارد با اعمال فشار متناسب با دبی جریان خروجی از شیرهای ساختمان وابسته به آتش نشانی یا آبرسانی نسبت به تنظیم فشار آب درون لوله ها اقدام نماید، تا از یک سو باعث نشود لوله ها آسیب ببیند و از طرف دیگر افت فشار باعث نشود به طبقات بالا آب نرسد.

بوستر پمپ آب، تقویت کننده پمپ های آب است و برای افزایش یا حفظ فشار آب از آنها استفاده میشود. این دستگاه از حداقل دو و یا چندین موتور پمپ تشکیل شده است. در سیستم های پمپاژ ثابت شامل یک یا چند الکتروپمپ که میزان مشخصی آب به شکل دائم درون لوله ها پمپاژ می شود، این احتمال وجود دارد که فشار آب درون لوله ها به طور ناگهانی کم یا زیاد شود.

همچنین با وجود احتمال قطع شدن جریان آب در برخی نقاط یا ساختمان ها در اثر نوسانات فشار آب ، باید این افزایش و یا کاهش فشار تحت کنترل بوده و تنظیم شود. همچنین این کنترل فشار باعث جلوگیری از از آسیب رسیدن به لوله های آب، شیر آلات و سایر تجهیزات شبکه آبرسانی خواهد شد. برای دستیابی به اهداف بالا از بوستر پمپ که وظیفه تنظیم فشار آب مصرفی شبکه ی آب را دارد استفاده می شود.

 

 

چرا به بوستر پمپ نیاز است؟

در ساختمانهای ادارای ، تجاری ، مسکونی و همچنین هتل ها و مراکز درمانی همچون بیمارستان ها که دارای تعداد طبقات بالا و یا سطح زیربنای زیادی می باشند استفاده از یک پمپ جهت پمپاژ نمودن آب به طبقات بالا روش مناسبی نمی باشد.

استفاده از یک یا چند پمپ بصورت مجزا و فاقد هماهنگی با یکدیگر باعث افزایش فشار بیش از حد در قسمت های پایینی سیستم لوله کشی و آسیب وارد شدن به اتصالات و تجهیزات می شود. بهترین روش در اینگونه موارد، تقسیم بندی ساختمان به بخشهای مختلف و استفاده از چندین پمپ و مخزن ذخیره برای هر منطقه  و البته بوستر پمپ می باشد. نقش بوستر پمپ ها تثبیت و تنظیم این نوسانات در شبکه مصرف با توجه به الگوی متغیر مصرف و تامین فشار و دبی مورد نظر با حداکثر راندمان می باشد.

علاوه بر این افت فشار ناگهانی به علت خاموش شدن همزمان یک یا چند پمپ آب نیز میتواند باعث قطع شدن آب در شبکه ی آبرسانی شود. بنابراین استفاده از بوستر پمپ ها باعث خواهد شد این نوسانات و آسیبهای احتمالی از بین برود. بدین شکل با توجه به الگوی مصرف که متغیر است تامین فشار و دبی مورد نظر با حداکثر راندمان تنظیم و تثبیت میشود.

بیشتر بخوانید: آب شیرین کن صنعتی چیست؟

بوستر پمپ آب (booster pump) - آب سازه

دلایل افت فشار در سیستم های آبرسانی

گفتیم که بوستر پمپ کاهش فشار آب سیستم آبرسانی را جبران می کند، اما این کاهش فشار می تواند ناشی از چیست؟ در زیر به چندین عامل برای افت فشار اشاره می کنیم:

  • جاذبه:

این علت می تواند فشار آب را در یک سطح افقی نیز کاهش دهد. حال اگر مسیر انتقال آب به صورت عمودی به سمت بالا و برای ساختمان های چند طبقه باشد، قطعا یکی از عوامل اصلی و طبیعی کاهش فشار، جاذبه زمین است.

  • فاصله از منبع آب:

فاصله از منبع آب و اندازه لوله های آب بر فشار آب تاثیر می گذارد. اگر خانه یا محل کار شما در انتهای خط تامین آب قرار دارد، احتمالا باید خرید یک بوستر پمپ مناسب را در اولویت کار هایتان قرار دهید.

  • فشار آب شهری پایین:

خانه شما ممکن است زیر خط آبرسانی قرار داشته باشد، اما همچنان فشار آب پایینی داشته باشید. گاهی اوقات جریان آب با فشار ضعیف، ناشی از فشار آب پایین شهر شما است.

  • سیستم های اضافی:

سیستم هایی مانند سیستم تصفیه آب، و سایر وسایلی که قبل از رسیدن آب شیرین به شما، در مسیر انتقال آب نصب شده اند، می توانند فشار آب را کاهش دهند. اینجا است که نصب یک بوستر پمپ، حلال مشکلات فشار آب ضعیف می باشد.

  • مشکلات لوله کش:

اگر فشار کم آب نتیجه جاذبه، فاصله یا سیستم های اضافی باشد، بوستر پمپ، مشکل را برطرف می کند. در موارد دیگر ، ممکن است مشکلات لوله کشی، علت اصلی کاهش فشار آب باشد. قبل از خرید بوستر پمپ، لوله کشی خود را بررسی کنید و از عدم مسدود بودن یا آسیب دیدن آنها مطمئن شوید.

بیشتر بخوانید: پکیج تصفیه فاضلاب چیست؟

ویژگی های بوستر پمپ

  • دبی

دبی بوستر پمپ حداکثر میزان آبی است که می تواند در هر دقیقه از آن خارج شود. به عنوان مثال حتی اگر دبی ورودی فقط ۳ لیتر آب در دقیقه باشد، این دستگاه می تواند میزان دبی خروجی را به ۱۲ لیتر آب در دقیقه برساند.

اگر خانواده ای پرجمعیت در خانه ای با ابعاد قابل توجه دارید ، ممکن است به پمپ با دبی بالاتر نیاز داشته باشید. توجه داشته باشید که اگر از شبکه شهری استفاده می کنید ، فقط مجاز به کشیدن ۱۲ دور در دقیقه هستید. در صورتی که به دبی بیشتر نیاز دارید بایستی از مخزن استفاده کنید.

  • فشار

منظور از فشار بوستر پمپ، فشار آبی است که از آن خارج می شود. به عنوان مثال، فرض کنید یک بوستر پمپ خانگی دارای فشار ۱٫۵ بار است. اگر فشار آب شما ۰٫۷ بار باشد، این دستگاه فشار آب شما را دو برابر می کند.

  • نوع سیستم

بوستر پمپ ها در دو نوع مثبت یا منفی وجود دارند. این نحوه فعال شدن پمپ را تعیین می کند. پمپ مثبت توسط نیروی جاذبه و پمپ منفی با افت فشار بین پمپ و دستگاه فعال می شود.

  • پروانه

بوستر پمپ ها با استفاده از سیستم پروانه کار می کنند. برای درک راحت تر نحوه عملکرد پروانه می توانید موتورهای هواپیما را در نظر بگیر. بیشتر بوستر پمپ های مدرن می توانند یک یا چند پروانه داشته باشید. هرچه تعداد پروانه بیشتر باشد ، پمپ قدرت بیشتری دارد.

بوستر پمپ آب (booster pump) - آب سازه

کاربردهای بوستر پمپ آبرسانی

این نوع از پمپ‌ها همواره شبکه مصرف آب در فشار ثابت و معینی نگه می‌دارند. نحوه کار بوستر پمپ نیز به گونه‌ای است که به محض شروع مصرف آب، نخست یکی از پمپ ها را روشن کرده و به تامین آب مصرفی می‌پردازد. اگر مقدار مصرف آب بیشتر شود، متناسب با آن دیگر پمپ‌ها نیز به ترتیب شروع به کار می‌کنند. با این عملکرد دیگر افت فشاری در سیستم مشاهده نخواهد شد و فشار آب در شبکه ثابت خواهد ماند. همچنین این کاراکرد از استهلاک بیهوده الکترو موتورها نیز جلوگیری خواهد کرد. از بوستر پمپ آب‌رسانی جهت آب‌رسانی  در موارد زیر استفاده می‌شود :

  • ساختمان های مختلف مانند برج های مسکونی ، ادارات ، بیمارستان ها ، مدارس ، و سالن های ورزشی و تفریحی
  • تأمین آب مورد نیاز برای سیستم های اطفاء حریق
  • مصارف کشاورزی و آبیاری
  • تأمین آب مورد نیاز کارخانجات صنعتی
  • حوضچه های پرورش ماهی
  • مراکز تجاری ، اداری ، ساختمان های بیمارستان ها ، فرودگاه

بیشتر بخوانید: برج خلیفه دوبی و آشنایی با سیستم آب و فاضلاب آن 

مزایای استفاده از بوستر پمپ آب

استفاده از بوستر پمپ آب می‌تواند به بهبود و کیفیت زندگی در ساختمان‌ها و بهبود کار دستگاه‌ها و تجهیزات فنی در صنایع کمک کند. بوستر پمپ آب با تامین همیشگی آب راندمان را در تمام مکان‌ها افزایش می‌دهد. مزایای دیگر بوستر پمپ نسبت به پمپ عبارت است از:

  • مصرف پایین انرژی
  • فضای کوچک
  • استهلاک پایین
  • کارکرد دائمی (به دلیل داشتن پمپ رزرو)
  • امکان جابجایی ساده (به دلیل جداشدن اجزای آن)
  • قابلیت سرویس حین کار
  • امکان استفاده در همه زمینه‌ها (برای آبرسانی)
  • افزایش طول عمر مفید الکتروپمپ‌ها

انواع بوستر پمپ

بوستر پمپ ها را می توان به دو دسته کلی دور ثابت و دور متغیر دسته بندی کرد:

بوستر پمپ دور ثابت

در این نوع از بوسترها از سوئیچ های فشار (Pressure Switch) استفاده میشود. این پرشر سوییچ به پمپ ها به صورت نوبتی فرمان می دهد تا بر حسب نیاز خطوط لوله را تامین نمایند. در این نوع بوستر پمپ، هر پمپ با دیگری دارای 0.5 بار اختلاف فشار می باشد تا بتواند دبی و فشار مدار بوستر پمپ را در بهترین حالت تامین کند. در این حالت هر پمپ را بر حسب اختلاف فشار مشخص شده با پمپ قبلی تنظیم میشود. بنابراین کنترل فشار و دبی مصرف به صورت متعادل و بهینه بوجود بدست خواهد آمد.

بوستر پمپهای دور ثابت دارای برق تک فاز(220 ولت) و یا سه فاز(سه فاز)  و یا در شرایطی ترکیبی از این دو حالت میباشند. در حالت پیشرفته تر موتورهای الکتریکی سیستم میتوانند به شکل نوبتی روشن و خاموش بشوند. در این مدل کنترل فشار تنها با استفاده از دو سوئیچ فشار انجام میشود. یکی از این سوئیچها در حالت حداکثر و دیگری در حالت حداقل فشار تنظیم و بکار گرفته میشوند. هنگامی که هر کدام از این سوئیچها بسته میشود سیگنال رسیدن فشار آب به حداقل یا حداکثر به تابلوی فرمان بوستر ارسال میشود. تبلئی کنترل نیز با توجه به سیگنال ارسالی دستورات لازم را جهت خاموش شدن یکی از موتورها و یا روشن شدن پمپ بعدی به مدار ارسال میکند.

نحوه کارکرد بوستر پمپ دور ثابت

هنگامی که یک یا چند موتور الکتریکی در این سیستم روشن و در حال کار باشد آب مصرفی مورد نیاز تامین خواهد شد، در عین حال مقدار مازاد در دیافراگم منبع ذخیره میشود. این کار باعث میشود فشار سیستم به صورت تدریجی بالا رفته تا به میزان فشار پرشر سوئیچ حداکثر برسد. در نتیجه با بسته شدن مدار آن، سیگنال خاموش شدن موتور الکتریکی بوسیله مدار فرمان ارسال میگردد. از این مرحله به بعد آب مورد نیاز برای مصرف از منبع دیافراگمی موجود برداشت میشود. در ادامه همین روند هنگامی که فشار آب مجددا پایین بیاید و به فشار پرشر سوئیچ حداقل برسد اینبار فرمان روشن شدن یک الکتروپمپ به مدار ارسال میشود. این چرخه همواره جهت تامین فشار آب بهینه مورد نیاز ادامه پیدا میکند.

بوستر پمپ دور ثابت (Fixed speed booster pump) - آب سازه

بوستر پمپ آب دور متغیر

با استفاده از تکنولوژی و فن آوری روز در بوستر پمپ دور متغیر، قابلیت تنظیم سرعت گردش پمپ با استفاده از اینورتر های تابلو فرمان بوستر پمپ دور متغیر فراهم می شود. استارت آنی پمپ از جمله معایب پمپ ها بوده که باعث کاهش عمر آن و افزایش لرزش های پمپ می شود، اما در بوستر پمپ آبرسانی دور متغیر به دلیل سیستم راه اندازی نرم الکتروپمپ این مسئله حل شده است.

بوستر پمپ های دور متغیر از نظر شکل ظاهر با بوستر پمپ های دور ثابت، یکسان بوده، در این نوع سیستم تغییرات در تابلو برق ایجاد شده است. این تغییر استفاده از (اینورتر) دستگاه کنترل دور است. سیستم دبی و فشار مورد نیاز انتخاب شده را توسط تغییر سرعت الکتروموتور ایجاد می کند. همچنین شایان ذکر است در سیستم کنترل یک مجموعه بوستر پمپ آبرسانی دور متغیر، همواره مدار فرمان بوستر پمپ و نقشه تابلو برق بوستر پمپ از مهمترین بخش های آن محسوب می شوند.

مزایای بوستر پمپ دور متغیر نسبت به دور ثابت

  • ثابت بودن کامل فشار سیستم که شاخصه اصلی بوستر پمپ های دور متغیر است.
  • بوستر پمپ دور متغیر به منبع دیافراگمی نیاز ندارد
  • حذف ضربه قوچ در شبکه مصرف به دلیل روشن و خاموش نشدن آنی الکترو پمپ ها
  • معادل بودن مقدار آب پمپاژ شده بوسیله بوستر پمپ ها با میزان آب مصرفی
  • ثابت بودن کامل فشار سیستم و عدم نیاز به ذخیره سازی آب در حد فاصل دو فشار
  • کاهش فضای اشغال موتور خانه با حذف منبع دیافراگمی
  • کاهش استهلاک کوپلینگ ها و قطعات متحرک الکترو پمپ ها
  • افزایش عمر مفید بوستر پمپ و اجزا تشکیل دهنده آن
  • کاهش هزینه های سرویس و نگهداری
  • کاهش هزینه های مستمر برق مصرفی تا ۳۰%
  • حذف شدن جریان راه اندازی
  • دارای سیستم حفاظتی یکپارچه و ایمن

بیشتر بخوانید: ایستگاه پمپاژ فاضلاب

بوستر پمپ با دور متغیر (Booster pump variable speed) -آب سازه

اجزای تشکیل دهنده بوستر پمپ

بوستر پمپ آبرسانی از قطعات مختلفی تشکیل شده است که شامل انواع تجهیزات مکانیکی و الکتریکی مناسب و مکانیکی متناسب با ظرفیت آبدهی می‌باشد. این فطعات عبارتند از:

الکتروپمپ ها

در سیستم بوستر پمپ آبرسانی می توان از انواع مختلفی از الکتروپمپ ها شامل تک یا چند پروانه، افقی، عمودی، کوپل مستقیم و یا کوپلینگ دار، سه فاز و تکفاز و … بهره گرفت. بر حسب نیازهای موجود تعداد و مدل آنها را میتوان انتخاب کرد. ملاک انتخاب پمپ برای بوستر پمپ ها امکان کارکرد هر دو پمپ است. بنابراین دبی آب بین پمپ ها تقسیم خواهد شد. یعنی اگر کارکرد پمپ اول به میزان مورد نیاز جوابگو نباشد پمپ بعدی برای کمک وارد مدار میشود.

البته در بوستر پمپ‌های آتش نشانی با توجه به حساسیتهای بالاتر حتما باید از دو پمپ اصلی استفاده کرد. هر یک از الکتروپمپ‌ ها به تنهایی قادر به تأمین هد و دبی مورد نیاز کل باشند. در این حالت یکی از الکتروپمپ‌ ها بعنوان پمپ اصلی و دیگری بعنوان رزرو با همان مشخصات پمپ اصلی انتخاب خواهد شد. البته باید در نظر داشت هر یک از پمپ‌ ها از یک پرشر سوئیچ مجزا دستور خواهند گرفت.

الکتروپمپ بوستر پمپ - آب سازه

تجهیزات اندازه گیری و کنترل فشار

این تجهیزات مورد استفاده در بوستر پمپ آب در مدل های دور متغیر و دور ثابت متفاوت است. اغلب اوقات در بوستر پمپ های آتش نشانی و یا آبرسانی دور ثابت به تعداد الکتروپمپ ها از پرشرسوئیچ های تک ضرب یک مرحله ای استفاده می شود که فشار هر یک بر اساس نیاز سیستم تنظیم می شود.

در بوستر های دور ثابت از دو سوئیچ فشار برای کنترل فشار حداقل و حداکثر سیستم استفاده می شود. مقدار محدوده فشار مجاز کاری بوستر پمپ برای واحد کنترل با استفاده از سوئیچ فشار تعیین می شود.

در بوستر پمپ های دور متغیر از پرشر ترانسمیتر استفاده می شود. پرشر ترانسمیتر فشار خروجی را در هر لحظه حس کرده و آن را به اینورتر یا دستگاه دریافت کننده انتقال میدهد. بر اساس میزان این فشار حالت کارکرد الکترو پمپ ها تغییر میکند.

تجهیزات اندازه گیری و کنترل فشار بوستر پمپ - آب سازه

کلکتور

کلکتورها در سیستم بوستر پمپ به دو نوع فولادی سیاه و یا گالوانیزه تقیسم می شوند.  در حالت معمول در بوسترهای آتشنشانی نیز از مجراهای درزدار و مانسمان به کار برده می‌شود که پس از ساخت از ضد زنگ و رنگ برای پوشش آنها استفاده میشود. کلکتور یا از لوله و اتصالات گالوانیزه بصورت فیتینگی ساخته می شود و یا بوسیله لوله‌های مانیسمان یا درزدار فشار قوی با آبکاری گالوانیزه گرم تولید می شود.

کلکتور بوستر پمپ - اب سازه

تابلو کنترل و فرمان

این تابلو وسیله ای است که سیستم مکانیکی و الکتریکی را هماهنگ می کند. البته بر اساس نوع مدل بوستر پمپ که امکان دارد از نوع دور ثابت یا متغیر باشد، تابلو کنترل می تواند شامل امکانات مختلفی باشد. تابلو فرمان اغلب دارای نمایشگر برای نمایش حالات کارکرد سیستم و انجام تنظیمات مختلف است. بدنه تابلو ها معمولا از نوع گالوانیزه با پوشش رنگ الکترواستاتیک با ضخامت مناسب با ابعاد آن است.

طراحی مناسب تابلو می تواند نقش به سزایی در کارکرد مطلوب بوستر پمپ داشته باشد. تابلو های برق و فرمان باید الکتروموتور ها و پمپ ها را از خطرات احتمالی نظیر نوسانات شدید در شبکه برق و خشک کار کردن پمپ ها و غیره محافظت کنند. همچنین تابلو فرمان از منظر ایمنی نیز مورد تایید بوده و با بهره گیری از فناوری PLC استهلاک را بین پمپ‌ها به صورت مساوی تقسیم می‌کند. وظیفه کنترلر (PLC) این است که بوستر را طوری کنترل کند که در شبکه مصرف فشار و دبی مطلوب ایجاد گردد و استهلاک نیز در پمپ ها بطور مساوی تقسیم گردد.

تابلو کنترل و فرمان بوستر پمپ - آب سازه

منبع تحت فشار

این منبع در بوستر پمپ آب به جلوگیری از ضربات قوچ و عملکرد ضعیف الکترو پمپ‌ها و تثبیت فشار در سیستم لوله کشی می‌پردازد. این بخش همچنین در تثبیت فشار داخل لوله‌ها نیز نقش بسزایی دارد. منابع تحت فشار در خروجی الکتروپمپ ها نصب می شود و فشار آب خروجی منبع، مستقیما به منبع وارد می شود.

مخازن تحت فشار بر حسب نوع و کاربرد و قدرت بوستر پمپ ها در انواع دیافراگمی قابل تعویض، تیوپی قابل تعویض و در فشارهای کاری مختلف 8 بار، 10 بار، 16 بار تا دمای 60 الی 90 درجه سانتی گراد از برندهای مختلف انتخاب می شوند.

مخزن تحت فشار بوستر پمپ - آب سازه

شیر آلات

استفاده از شیرآلات بسته به مقدار دبی و فشار آب متغیر می‌باشد. معمولا از سایز 3 اینچ به بالا از شیرآلات چدنی و در سایزهای پائین تر از نوع برنجی استفاده می گردد. فشار کاری شیرآلات استفاده شده در بوستر پمپ آبرسانی بسته به فشار کاری می تواند از نوع PN16 – PN10 و یا PN20 و یا بالاتر انتخاب شود.

شیر آلات بوستر پمپ- آب سازه

لرزه گیر

برای لرزه گیرها بیشتر از جنس لاستیکی مهار کننده استفاده می‌شود. لرزه گیرها را می‌توان به دوحالت در کلکتورهای ورودی و خروجی اصلی نصب نمود. در حالت اول، در مجموع شامل دو عدد و در حالت دوم در ورودی و خروجی هر پمپ به ازای هر پمپ دو عدد از آنها استفاده میشود. رنج فشار لرزه گیرها بسته به ظرفیت بوستر متفاوت است.

لرزه گیر بوستر پمپ - آب سازه

اینورتر (Inverter)

در بوستر پمپ های آب برای اینکه بتوان از صدمه دیدن آنها توسط ضربات مکانیکی یا الکتریکی در هنگام استارت آن جلوگیری کرد از اینورتر (Inverter) استفاده میکنند. با استفاده از اینورتر الکتروموتور به آرامی شروع به کار میکند و به مرور دور و قدرت آن افزایش پیدا میکند. اگر پمپ به حداکثر توان کارکرد خود برسد و همچنان فشار و حجم آب به اندازه کافی نباشد پمپ دوم به شکل اتوماتیک وارد جریان مدار خواهد شد.

اینورتر (Inverter) بوستر پمپ - آب سازه

شاسی بوستر پمپ

برای تجمیع بوستر پمپ مجموعه الكتروپمپ های بخش مکش، بخش دهش و تابلوی کنترل و فرمان بر روی يك شاسی اصلی نصب میشوند. این شاسی‌ها با اتصال به الکتروموتور ها و یا پمپ ها از ارتعاش موتورها جلوگیری می‌کنند. مقاومت شاسی و نوع آن بستگی به وزن و حجم الکتروموتور ها و پمپ های استفاده شده دارد.

شاسی بوستر پمپ - آب سازهاتصالات تبدیلی و فلنجها

برای اتصال قطعات مختلف بوسترپمپ به هم از اتصالات و فلنج ها استفاده می شود. بر اساس نوع و حجم بوسترها از اتصالات و فلنجهای جوشی یا دنده ای استفاده می شود.

راهنمای انتخاب و خرید بوستر پمپ آب

در هنگام خرید بوستر پمپ به نکات زیر توجه کنید:

  • دبی

منظور از دبی مصرف آب ساختمان است. عدد مصرف آب ساختمان به روش SFU محاسبه می‌شود. در این روش میزان مصرف یک شیر آب در مناطق مختلف ساختمان محاسبه می‌شود. برای این‌کار حداکثر مصرف لحظه‌ای شیرهای آب از جدول FU مشخص می‌شود. عدد به‌دست آمده را با کمک نمودارهای مربوطه به GPM تبدیل می‌کنیم.

  • هد

رساندن آب به بالاترین ارتفاع از ساختمان منجر به افت فشار خواهد شد. لذا باید مقدار دقیق ارتفاع برای پمپ انتخاب شود.

 

مدل بوستر پمپ تعداد پمپ قدرت موتور حداکثر آبدهی حداکثر ارتفاع(هد) قابلیت نصب سیستم کنترل
2BP.AS210/01 2 2.2 14.4 50 دارد
2BP.AS310/01 2 3 15.6 56 دارد
2BP.AS160/01 2 1.5 14.4 53 دارد
2BP.AS210/01 2 2.2 14.4 58 دارد
2BP.AS310/01 2 3 18 64 دارد
2BP.AS400/01 2 4 27 80 دارد
2BP.AS600/01 2 5.5 27 80 دارد

 

چک لیست نصب بوستر پمپ

توجه داشته باشید که فشار و دبی آب پایین میتواند دلایل زیادی داشته باشد و نباید فوراً تصور کنید که فشار تأمین آب پایین دلیل آن است. در هر یک از این موارد زیر ، نصب بوستر آبرسانی اتلاف هزینه است و حتی افزایش فشار آب ممکن است به تاسیسات شما آسیب برساند. اگر صدمه ای هم به تاسیسات وارد نشود، انرژی برق را هدر می دهید ، و مصرف بیش از حد جریان برق باعث افزایش هزینه می شود.

قبل از تصمیم به نصب بوستر پمپ ، حتما با یک کارشناس حرفه ای تماس بگیرید و اطمینان حاصل کنید که مشکل تاسیسات و لوله کشی ندارید. قبل از نصب بوستر پمپ، اطمینان حاصل کنید که مشکل شما به یکی از دلایل زیر نیست:

  • گرفتگی لوله:

گرفتگی لوله های آب می تواند باعث افت شدید فشار بین ورودی سرویس و نقطه مصرف شود ، که این مسئله معمول در تاسیسات فرسوده است.

  • اندازه لوله:

لوله های با اندازه کوچکتر، که اتفاق رایجی در طراحی لوله کشی نامناسب غیر استاندارد و ضعیف است ، می تواند همان تأثیر مسدود بودن لوله های آب را داشته باشد و شما با کاهش فشار آب مواجه باشید.

  • شیر فلکه:

نیمه باز بودم شیر فلکه نیز می تواند باعث افت فشار شود که با باز کردن آن ممکن است مشکل فشار آب به کلی حل شود.

لوله های ایستگاه پمپاژ - آب سازه

نکاتی جهت نگهداری بوستر پمپ آب

  • تمیز بودن آب ورودی:

آب ورودی در پمپ ها باید کاملاً تمیز باشد. اگر در داخل پمپ ها آب نباشد و به اصطلاح خشک کار کنند، پمپ صدمات جدی خواهد دید. لذا همواره اطمینان حاصل کنید درون پمپها آب وجود داشته باشد.

  • دمای آب و هوا:

در دمای هوای بسیار سرد که امکان یخزدگی آب وجود دارد تمهیداتی برای جلوگیری از این اتفاق بیاندیشید.

  • چک کردن عملکرد پمپ:

دقت کنید که پمپها بدون صداهای اضافی و غیر عادی کار میکنند. اگر متوجه شدید عملکرد هر کدام از آنها غیر عادی است آن را از مدار خارج کنید.

در مواقعی که قرار است برای مدت زمان زیادی  پمپهای شما کار نکنند آب درون سیستم را تخلیه کنید. اگر این کار قابل انجام نیست سعی کنید در فواصل زمانی کوتاهتر ، مثلا هفته ای یکبار، سیستم را روشن کنید تا از صدمه دیدن آن جلوگیری شود.

اگر شیر خروجی بسته است پمپ را بیشتر از چند لحظه روشن نکنید.حالت دستی بوستر پمپ برای تست و یا زمانهای حادثه در نظر گرفته شده است. به همین دلیل استفاده از دستگاه در حالت دستی و با زمان زیاد باعث خواهد شد پمپها به صورت جدی دچار مشکل شوند.

اگر متوجه شدید که پمپها بیش از اندازه روشن و خاموش میشوند باید جهت رفع عیب آنها اقدام کنید. اگر این روند ادامه دار باشد قطعات پمپ آسیب جدی خواهند دید.

هر از گاهی نسبت به بررسی فشار خروجی پمپ طبق فشار اعلام شده ی استاندارد آن اقدام کنید. اگر فشار لازم توسط بوستر پمپ آب تامین نمیشود جهت رفع مشکل آن اقدام کنید.

  • چک کردن جهت گردش:

دقت کنید که جهت گردش الکتروموتور و همچنین پمپ آب درست باشد. اگر پمپ شما برعکس کار کند میتواند باعث خرابی دیگر بخشهای سیستم شود.

در هنگام گیرپاژ کردن پمپ به خصوص به دلیل خاموش بودن آن با ابزار مناسب مهره ی روی پمپ را بگردانید تا به حالت نرمال برگردد.

قیمت و هزینه نصب بوستر پمپ

قیمت بوستر پمپ های آبرسانی و آتش نشانی شامل فاکتورهای متفاوتی میشود. لذا در هنگام مقایسه حتما به جزئیاتی مانند کیفیت شیر آلات و اتصالات، نوع برند و قدرت و توان الکتروپمپ ها، تابلو برق و کیفیت و اصالت مدار فرمان، کیفیت مونتاژ پمپ ها، کلکتور و کارکرد بوستر پمپ  و غیره وجه کرده و آنها را در نظر داشته باشید.

جهت دریافت قیمت و خرید، با ما در تماس باشید.

 02126410244 و 02126410245

 09196576008

امتیاز 5/5 از 2 رای

محصولات مرتبط

دی اریتور دیگ بخار (Deaerator)

از دستگاه دی اریتور یا هوازدا به منظور حذف اکسیژن و دی اکسید کربن نامحلول و پیش گرمایش آب برای ورود به بویلر یا دیگ...
منبع دو جداره به عنوان یک مبدل حرارتی غیرمستقیم در کلیه ساختمان­های مسکونی، اداری یا تجاری، جهت تولید آب گرم مصرفی با توجه به نیاز...
امروزه از مخزن تحت فشار برای کاربردهای صنعتی و غیر صنعتی در طیف گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. این مخازن شامل یک محفظه...
منبع کویل دار به عنوان یکی از تاسیسات حرارت مرکزی از یک مخزن به همراه کویل شامل لوله­ های رفت و برگشتی که آب داغ...
دیگ بخار (Boiler) به محفظه بسته ای گفته می شود که در آن بخار آب با فشار بیش از فشار هوا خارج تولید می شود....

مشاوره رایگان و خرید

اشتراک گذاری

لینک کوتاه محصول

https://absaze.com/?p=2976

نظرات شما

2 پاسخ

  1. سلام بنده به بوستر پمپ با هد بالا و دبی کم نیاز دارم. کدام پمپ بهتره؟ شما چه پمپ هایی دارید؟

    1. سلام مهندس صادقیان فر عزیز
      برای دریافت مشاوره در ارتباط با قیمت و خرید این محصول لطفا مشخصات محصول مد نظر را به شماره واتساپ 09196576008 ارسال بفرمایید. در اسرع وقت کارشناسان ما با شما تماس می گیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *